Sari la conținut

Braşoveanul dispărut în Retezat, căutat cu parapanta

Braşoveanul în vârstă 78 de ani pierdut joia trecută în Munţii Retezat este căutat de aproape o săptâmână fără succes.

Joia trecută, plecase împreună cu un prieten în vârstă de 80 de ani, tot braşovean, pe un traseu dificil. Prietenul mai în vârstă s-a întors la cabană, dar el a vrut să continue drumul. S-au despărţit în zona „Porţile închise”. De atunci, nimeni nu l-a mai văzut. Imediat ce au fost anunţaţi, salvamontiştii au ănceput căutările.

Căutări zadarnice

Echipele de jandarmi şi salvamontişti nu au reuşit până la această oră să obţină vreo informaţie în plus despre dispărut. Zeci de salvamontişti, ajutaţi de jandarmi şi de un câine de urmă bat toate traseele posibile din zonă. În disperare de cauză, braşoveanul a fost căutat şi cu moto-parapanta sportivului Toma Coconea. Fără niciun rezultat însă. Salvamontiştii spun că şansele de a-l găsi în viaţă scad de la o oră la alta, pentru că montaniardul braşovean nu avea destule provizii la el, iar nopţile în Retezat sunt deja foarte friguroase.

Este prima oară când facem o căutare cu un aşa un aparat. De sus se vede extraordinar de bine toată creasta, inclusiv părtile umbrite, cele care nu sunt expuse ochiului când mergi pe potecă. Avem pe teren aproximativ 40 salvatori montani şi jandarmi”
a declarat Ovidiu Bodean, şeful Serviciului de Salvamont Hunedoara

Comentarii

Ultimă oră