Sari la conținut

Ofertă de criză! Locuri de muncă profitabile în Canada cu ajutorul unei firme din Ghana,  în colaborare cu o societate din Braşov.

Încurcată filieră, ar spune mulţi dintre noi, dar nu şi câteva zeci de persoane din toată ţara care au plătit mii de euro pentru un job la un hotel din Canada. Unii dintre ei aşteaptă de mai bine de un an să plece la muncă şi-au săturat de amânări şi promisiuni. S-au oprit direct la Comisariatul pentru Protecţia Consumatorului Braşov.
5.000 de lei. Atât a plătit un bărbat din Sălaj la începutul anului. Trebuia să înceapă lucrul în cel mult 30 de zile. Şi acum este însă acasă şi aşteaptă. A semnat un contract care s-a dovedit însă a fi unul foarte păgubos. Se poate considera norocos. Sunt alţii care aşteaptă de mai bine de un an. Oamenii speră să li se întocmească formele de angajare şi să plece.
Filiera Ghana. Acest lucru nici măcar nu depinde de agenţia la care ei au apelat, ci de o firmă din Republica Ghana, cu care societatea braşoveană a încheiat un contract de mediere. Patroana agenţiei care le-a promis oamenilor că le va găsi locuri de muncă în străinătate  a dispărut din sediul OPC Braşov când a apărut presa. Societatea învinuită a fost sancţionată până acum de două ori, întrucât administratorul firmei nu a putut face dovada nici unui document original. Mai mult, pe numele femeii există şi un dosar penal.
Andrei Negotei

Comentarii

Ultimă oră