Sari la conținut

Braşovenii pot depune cererile pentru ajutoarele de încălzire din 15 octombrie

brasovenii-pot-depune-cererile-pentru-ajutoarele-de-incalzire-din-15-octombrie

Condiţiile de acordare a acestei forme de protecţie socială nu s-au schimbat, faţă de anul trecut!

Direcţia Asistenţă Socială (DAS) Braşov a anunţat că din 8 octombrie 2018 braşovenii pot ridica formularele tipărite (cerere - declaraţie pe proprie răspundere) pentru acordarea ajutorului de încălzire, iar prima zi în care se pot depune dosarele este 15 octombrie 2018.

Ca şi anul trecut, consumatorii vulnerabili care utilizează pentru încălzirea locuinţei energie termică în sistem centralizat, beneficiază de ajutor lunar pentru încălzirea locuinţei, în situaţia în care venitul net mediu lunar pe membru de familie este de până la 786 lei în cazul familiilor şi 1.082 lei în cazul persoanelor singure.

În cazul celor care utilizează pentru încălzirea locuinţei gaze naturale, energie electrică, combustibili solizi sau petrolieri ajutor pentru încălzirea locuinţei se acordă în situaţia în care venitul net mediu lunar pe membru de familie este de până la 615 lei.

Dosarele pentru obţinerea ajutorului de încălzire se depun o singură dată, pentru întreg sezonul, însă, dacă apar modificări în ceea ce priveşte veniturile, componenţa familiei sau se schimbă domiciliul aceste schimbări trebuiesc anunţate.

Formularele tipărite pot fi ridicate de la sediul DAS de pe Str. Panselelor nr. 23, de luni până vineri, între orele 8.30 - 15.30 sau pot fi descărcate de pe site-ul Primăriei Braşov (http://www.brasovcity.ro/ ) sau al Direcţiei Asistenţă Socială (http://www.dasbv.ro/ ). Dealtfel, pe site-ul DAS sunt disponibile toate informaţiile referitoare la ajutorul de încălzire.

Dosarele pentru obţinerea acestor ajutoare se vor putea depune din 15 octombrie 2018 tot la sediul direcţiei (de pe Str. Panselelor nr. 23) în zilele de luni, marţi, miercuri, vineri, între orele 08.30 - 16.30, iar în zilele de joi, între orele 08.30 şi 18.30. Cererile se depun personal de către titulari (sau unul dintre membrii majori ai familiei).

Comentarii

Ultimă oră