Sari la conținut

Braşovenii pot depune cererile pentru ajutoarele de încălzire

brasovenii-pot-depune-cererile-pentru-ajutoarele-de-incalzire

Braşovenii cu o situaţie economică precară pot depune, începând de astăzi, 18 septembrie 2019,  la sediul Direcţiei de Asistenţă Socială Braşov, de pe strada Panselelor nr. 23, dosarele pentru obţinerea ajutoarelor de încălzire.


    Conform legislaţiei, ajutorul pentru încălzirea locuinţei se acordă pentru întregul sezon 1 noiembrie 2019 – 31 martie 2020 sau pentru o fracţiune din această perioadă în funcţie de data depunerii documentaţiei. De regulă, dosarul se depune o singură dată, cu excepţia situaţiilor se modifică numărul de membri sau venitul realizat, când trebuie duse noile documente doveditoare.


   Cererile însoţite de actele doveditoare privind componenţa familiei şi veniturile realizate de către membrii acesteia se vor depune începând cu data de 18 septembrie 2019 la sediul Direcţiei de Asistenţă Socială Braşov, din Str. Panselelor nr.23, conform următorului program luni, marţi, miercuri, vineri 08.30-15.00 şi joi 08.30-18.00.

Formularele ce trebuiesc completate de solicitanţi pot fi ridicate de la sediul direcţiei, sau pot fi descărcate pe site-ul Primăriei Braşov, www.brasovcity.ro  şi al Direcţiei de Asistenţă Socială Braşov, www.dasbv.ro.


    „Consumatorii vulnerabili care îndeplinesc condiţiile sunt aşteptaţi să-şi depună cât mai repede solicitările în vederea accesării ajutorului pentru a evita şi remedia eventuale situaţii care ar putea conduce la prejudicierea drepturilor lor”, a anunţat conducerea direcţiei.

Cine poate beneficia de ajutoare


     Consumatorii vulnerabili care utilizează pentru încălzirea locuinţei energie termică în sistem centralizat, beneficiază de ajutor lunar pentru încălzirea locuinţei, în situaţia în care venitul net mediu lunar pe membru de familie este de până la 786 lei în cazul familiilor şi 1.082 lei în cazul persoanelor singure.


      Consumatorii vulnerabili care utilizează pentru încălzirea locuinţei gaze naturale, energie electrică, combustibili solizi sau petrolieri pot beneficia de ajutor pentru încălzirea locuinţei, în situaţia în care venitul net mediu lunar pe membru de familie este de până la 750 lei.

Comentarii

Ultimă oră