Sari la conținut

Brașovul este gazda fazei pe țară a Olimpiadei de științe socio-umane

brasovul-este-gazda-fazei-pe-tara-a-olimpiadei-de-stiinte-socioumane

   În această perioadă, Brașovul este gazda fazei pe țară a Olimpiadei de științe socio-umane.


  400 de elevi de liceu și din clasele a VII-a și a VIII-a din întreaga țară și-au testat în ultim asăptămână cunoștințele la cele 6 materii și au avut ocazia să își facă noi prieteni.


    În plus, competiția se desfășoară chiar înaintea sărbătorilor de Paște, astfel că participanții vor putea cunoaște câteva din tradițiile zonei de această mare sărbătoare creștină. „Avem o prezență masivă de elevi și profesori, peste 500 de oaspeți din întreaga țară: 400 de elevi, 50 de profesori însoțitori, 40 de profesori din Comisia centrală, care vor elabora subiectele și vor evalua lucrările. Este un eveniment de marcă, pentru care ne-am pregătit intens”, a declarat Delia Chivărean, inspector școlar IȘJ Brașov.


   Pentru copii este un prilej de emoții, dar și de bucurie că participă la un asemenea concurs, alături de cei mai valoroși colegi ai lor din întreaga țară.

Cei mai mulți nu consideră important să câștige unul din locurile fruntașe, ci văd olimpiada ca pe o pregătire pentru examenele viitoare.


    Olimpiada se desfășoară în perioda 22 - 26 aprilie, la Liceul Iohannes Honterus, al cărui patron spiritual este prezent pe sigla competiției.


    Brașovul este reprezentat de 11 elevi, cei mai mulți din municipiul reședință de județ.

Comentarii

Ultimă oră