Sari la conținut
brasovul-va-avea-o-centura-verde

Zeci de mii de salcâmi şi scoruşi vor fi plantaţi pe ambele laturi ale variantei ocolitoare a oraşului!

Varianta ocolitoare a Braşovului va fi „flancată” de salcâmi şi scoruşi. Practic, din primăvară pe ambele laturi ale drumului, acolo unde configuraţia terenului o permite, se va planta o perdea verde.


  Anunţul a fost făcut joi, de primarul Braşovului, George Scripcaru, în timpul şedinţei de plen a Consiliului Local Braşov.

20 de kilometri „flancaţi” de copaci!


„Vom semna un protocol de colaborare cu Direcţia Regională de Drumuri Braşov şi cu Regia Publică Locală a Pădurilor «Kronstadt» Braşov. În baza acestui document, pe ambele laturi ale variantei ocolitoare a municipiul Braşov, care are o lungime de 20 de kilometri, se vor planta arbori. Practic, prin acest proiect vom realiza o centură verde a Braşovului”, a declarat primarul Brașovului.
De cealaltă parte, şeful Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Braşov, Horia Stancu, a declarat că arborii vor fi plantaţi în zonele în care aceştia nu vor afecta traficul rutier. „Reprezentanţii Regiei Locale a Pădurilor Kronstadt au mers o dată pe teren, însă vor mai fi făcute astfel de deplasări, pentru a se stabili exact zonele în care se pot face plantări”, a declarat Stancu.

Perdea verde şi pe marginea străzii Crinului


  Tot în timpul şedinţei de plen, primarul Braşovului a spus că se vor face plantări şi în alte zone ale oraşului, una dintre arterele vizate fiind strada Crinului, care porneşte din zona Policlinicii Astra şi pe lângă calea ferată Braşov Bucureşti, ajunge la benzinăria de pe strada Hărmanului (la pasajul de cale ferată). Practic, în urma plantărilor de pe strada Crinului, se va realiza o perdea verde între calea ferată şi zonele de locuinţe.


   „În total, în această primăvară, vom planta câteva zeci de mii de puieţi”, a declarat George Scripcaru.

Comentarii

Ultimă oră