Sari la conținut

Brazi tăiaţi pentru a elibera culoarul Telescaunului Ruia

brazi-taiati-pentru-a-elibera-culoarul-telescaunului-ruia

Instalaţia a fost redeschisă temporar în perioada weekendului. În timpul săptămânii Telescaunului Ruia a fost iar oprit, pentru a se tăia toţi arborii periculoşi!


   Nefuncțional din 12 ianuarie 2019, din cauza unui brad încărcat cu gheaţă şi zăpadă ce s-a prăbuşit pe cabluri, Telescaunul Ruia din Poiana Braşov a fost deschis sâmbătă şi duminică, după ce a fost reparat şi au fost tăiaţi mai mulţi arbori periculoşi. Potrivit purtătorului de cuvânt al Primăriei Braşov, Sorin Torcea, instalaţia a fost pusă în funcţiune după ce „operatorul sistemului de transport pe cablu a făcut lucrările necesare repunerii reţelei pe role, a verificat structura şi rezistenţa cablului, iar lucrătorii Regiei Locale a Pădurilor Kronstadt Braşov au reuşit sa îndepărteze o parte dintre copacii care reprezentau un risc”.

Potrivit reprezentanţilor municipalităţii braşovene, săptămâna trecută au fost îndepărtaţi aproximativ 40 de arbori de pe culoarul telescaunului care, din cauza supraîncărcării cu zăpadă şi gheaţă, se puteau prăbuşi peste cablurile instalaţiei de transport pe cablu.


  Tăierile nu s-au terminat, pentru că, de la începutul săptămânii, Telescaunul Ruia a fost iar oprit, pentru a continua îndepărtarea copacilor care reprezintă un risc pentru reţeaua de transport pe cablu.

Operaţiunea de înlăturare a arborilor periculoşi este una destul de complicată, având în vedere că intervenţia se face pe un teren dificil, iar stratul de zăpadă trece de un metru.

Comentarii

Ultimă oră