Sari la conținut

Bugetarii vor avea câte 5 zile libere atât de Crăciun cât și de Revelion!

bugetarii-vor-avea-cate-5-zile-libere-atat-de-craciun-cat-si-de-revelion

Salariații din sectorul public nu vor lucra pe 24 și 31 decembrie 2018.


   Premierul Viorica Dăncilă a anunţat joi, la începutul şedinţei de Guvern, că bugetarii vor avea libere şi zilele de 24 şi 31 decembrie, ceea ce înseamnă câte o minivacanţă de 5 zile, atât pentru Crăciun, cât şi pentru Revelion.

„Am o veste bună pentru angajaţii din sistemul bugetar. Se vor bucura de încă două zile libere, în preajma Crăciunilui şi Anul Nou, respectiv 24 şi 31 decembrie. Sper ca tot mai mulţi români să aibă tihnă şi linişte în perioada sărbătorilor", a spus premierul Viorica Dăncilă.

 În acest fel, bugetarii pot lega liberele din week-end cu cele două care sunt declarate legal libere de către Guvern de Crăciun şi Revelion, 24 şi 31 decembrie.

Prin urmare, perioada de vacanţă va fi între 22 şi 26 decembrie 2018 şi o alta între 29 decembrie 2018 şi 2 ianuarie 2019.


    Anunțul a fost prezentat oficial de către purtătorul de cuvânt al Guvernului, Nelu Barbu.

Guvernul a stabilit ca zilele de 24 şi 31 decembrie să fie libere pentru salariaţii din sectorul public, urmând ca recuperarea acestor zile libere să se facă în luna ianuarie a anului viitor.

„Guvernul a stabilit ca zilele de 24 şi 31 decembrie să fie zile libere pentru salariaţii din sectorul public pentru a face legătura dintre zilele de weekend şi zilele de Crăciun şi de Anul Nou. Aceste zile libere vor fi recuperate prin prelungirea programului de lucru pe parcursul lunii ianuarie, potrivit planificărilor stabilite, deci prin prelungirea programului de lucru normal vor fi recuperate aceste zile libere”, a purtătorul de cuvânt al Guvernului, Nelu Barbu.

Purtătorul de cuvânt al Executivului a explicat că, la fel ca de fiecare dată, acest lucru nu este valabil pentru locurilor de muncă în care activitatea nu poate fi întreruptă, din cauza caracterului procesului de producţie sau specificului activităţii.

„Pentru funcţionarea Justiţiei ca serviciu public, aceste dispoziţii nu se aplică magistraţilor şi categoriilor de personal din cadrul instanţelor judecătoreşti implicate în soluţionarea proceselor cu termene în zilele de 24 şi 31 decembrie 2018 şi nici participanţilor la aceste procese”, a mai spus Nelu Barbu.


  (25 și 26 decembrie, prima și a doua zi de Crăciun, respectiv 1 și 2 ianuarie, sunt considerate zile libere prin lege, conform legislației muncii în vigoare.)

Comentarii

Ultimă oră