Sari la conținut

Campania „Cea mai frumoasă grădină din cartierul tău”, la Brașov

campania-cea-mai-frumoasa-gradina-din-cartierul-tau-la-brasov-

În „perioada curăţeniei”, Primăria Braşov, în parteneriat cu cei doi operatori de salubritate, organizează campania „Cea mai frumoasă grădină din cartierul tău”, adresată locuitorilor municipiului care se implică în amenajarea spaţiilor verzi de pe domeniul public.

Prin această campanie, la sfârşitul „acțiunii de curăţenie” (care se desfăşoară până pe 19 aprilie 2019), asociaţia de proprietari sau persoana care va amenaja cea mai frumoasă grădină de pe domeniul public din fiecare cartier al Braşovului va fi premiată cu un pachet cu unelte de grădinărit în valoare de 828 de lei. Premiul constă într-un „pachet gospodăresc” care conţine o foarfecă pentru gradină, o săpăligă, o săpăligă dublă, greblă, lopată, cazma, stropitoare, roabă de 100 de litri, două perechi de mănuşi de grădină.

Vom acorda câte un premiu pentru fiecare cartier, iar în cele mai mari, cum este Astra, vom acorda aceste premii pe zone. Am pregătit 20 de pachete cu unelte de grădinărit, care conţin tot ceea ce ar fi nevoie pentru îngrijirea zonelor verzi. Sper ca în acest fel braşovenii să conştientizeze că zona din faţa imobilului în care locuiesc - bloc sau casă - reprezintă şi imaginea celor care locuiesc acolo. Ca să nu mai vorbim de faptul că, în cazul blocurilor, majoritatea deşeurilor din grădini provin de la cei care locuiesc în acel bloc.

Îi invit pe toţi braşovenii să ne ajute în acest demers, fie că este vorba de cei care au amenajat acele grădini sau de cei care pur şi simplu au văzut o grădină frumoasă, ca în următoarele 4 săptămâni, să ne trimită fotografii ale acestor grădini sau zone verzi şi locaţiile acestora pe adresa de mail salubrizare@brasovcity.ro”, a declarat primarul George Scripcaru.

Pentru alegerea celor mai frumoase grădini vor fi întocmite Comisii speciale!

George Scripcaru a explicat şi cum se va face jurizarea: „Inspectorii primăriei vor face o evaluare pe teren, iar o comisie formată din reprezentanţi ai Primăriei de la Serviciul de Salubrizare şi Serviciul Amenajare Zone de Agrement şi ai celor doi operatori de salubritate vor decide, pentru fiecare cartier, care sunt premianţii”.

Edilul a mai spus că ideea acestei campanii a apărut după ce s-a observat că în fiecare an sunt cetăţeni ai Braşovului care se implică foarte mult în curăţarea şi îngrijirea zonelor verzi din jurul blocului sau din faţa caselor. „Cred că este normal să îi evidenţiem într-un fel pe aceştia, ca modele pentru toţi braşovenii şi să îi şi recompensăm”.

Comentarii

Ultimă oră