Sari la conținut

Campania de strângere de fonduri pentru violonista Zsuzsanna Kádár a fost unul cu succes

campania-de-strangere-de-fonduri-pentru-violonista-zsuzsanna-kdr-a-fost-unul-cu-succes

Pe data de 18 mai, Fundația United by Music Romania a lansat o campanie de strângere de fonduri pentru violonista Zsuzsanna Kádár, care a fost recent diagnosticată cu adenoleucodistrofie, boala cauzând pierderi de memorie. Este o boală foarte rară, autoimună, creierul se distruge treptat, nerv cu nerv, până la nervul inimii. Apelul pentru strângere de fonduri a fost publicat pe pagina de Facebook a fundației, a fost promovat și în presa maghiară și în presa română, iar oameni s-au sensibilizat foarte repede.


Au fost mulți donatori individuali care au fost atinși de povestea lui Zsuzsa și au vrut să o ajute fără să-i cunoască. În același timp, grupuri de prieteni și profesioniști au început strângerea de fonduri: foști colegi universitari, foști colegi de muncă, foști profesori, prieteni au reacționat imediat cu intenția nobilă de a strânge bani pentru Zsuzsa. Iar rezultatul este suma de 15.810 lei. Conform acordului cu familia, această sumă va fi utilizată exclusiv pentru tratamentul lui Zsuzsa, din fondul strâns fundația finanțează consultări, tratamente medicale, medicamente, călătorii și alte cheltuieli legate de sănătate.


„Când am văzut ritmul cu care veneau donațiile, m-am blocat și eram copleșită de faptul că există o sumă mare de bani pe care donatorii i-au dat lui Zsuzsa în mod altruist și mi-am dat seama cât de multă responsabilitate este să cheltuim acești bani. Inima mea este plină de bucurie și recunoștință, și este o mare ușurare că avem din ce finanța tratamentul fiicei mele. Bunul Dumnezeu ne-a ajutat, încă o dată mulțumim tuturor pentru donațiile generoase.” - spune Erzsébet Végh, mama lui Zsuzsanna Kádár.


Pe lângă sprijinul financiar, lui Zsuzsa s-au deschis mai multe porți, mai mulți medici au luat legătura cu familia, care i-au oferit un sfat, sau consultații medicale. „Putem merge în sfârșit la spitale și clinici, în timpul carantinei oriunde am vrut să ne programăm au spus, să mai așteptăm” – spune mama lui Zsuzsa.


Ca prim pas, s-au programat la o clinică de neurologie din București, unde au găsit un medic specialist care a diagnosticat deja patru persoane cu adenoleucodistrofie. În cazul lui Zsuzsa acesta este un diagnostic primar, iar familia dorește ca acesta să fie întărit și de alți medici specialiști. În funcție de rezultatele obținute, poate începe un tratament mai complex. În același timp, a fost oferit ajutor medical și din partea unor specialiști din Miercurea Ciuc și de la Facultatea de Medicină a Universității Semmelweis din Budapesta.


Fundația United by Music și Zsuzsanna Kádár doresc să le mulțumească tuturor persoanelor donațiile generoase. Cel care dă repede dă de două ori, credem că ajutorul acordat cu suflet se va răsplăti întotdeauna în viața omului.


(Comunicat United by Music România)

Comentarii

Ultimă oră