Sari la conținut
campania-electorala-ca-stil-de-viata

Deși mai sunt câteva săptămâni până la debutul oficial al campaniei electorale pentru alegerile locale din 5 iunie 2016, câțiva candidați s-au grăbit să fure startul și au împânzit orașul cu bannere și pliante în care ne zâmbesc, prietenos sau arogant !

Legea 115/2015 pentru alegerea autorităților publice locale prevede foarte clar, la articolul 64, faptul că începutul campaniei electorale începe cu 30 de zile înainte de data desfășurării alegerilor. Prin urmare, data indicată este 6 mai 2016. Dacă unii sunt mai rezervați, alegând ca pretext o temă cu care nu au nicio legătură, cum ar fi combaterea consumului de droguri, alții și-au anunțat direct calitatea în care se adresează cetățenilor, respectiv aceea de candidat.

Faptul că acești domni sunt nerăbdători să înceapă campania nu este cea mai gravă problemă! Până la urmă, brașovenii vor fi cei care vor judeca și vor sancționa astfel de derapaje. Problema este dată de materialele utilizate: tipărituri de mari dimensiuni (bannere), care sunt interzise potrivit noilor reglementări, sau pliante distribuite prin căsuțele poștale, dar care nu conțin elementele obligatorii: numele tipografiei unde s-au tipărit și tirajul.

I-aș întreba pe acești domni cine a finanțat tipărirea respectivelor materiale și dacă sumele respective au fost declarate în prealabil către AEP, așa cum prevede legislația actuală. Săptămânile viitoare voi trimite o interpelare către Autoritatea Electorală Permanentă, prin care voi solicita clarificări privind măsurile dispuse în cazul candidaților… grăbiți !

2016 ar trebui să fie un an al schimbării de mentalitate, un an în care oamenii politici trebuie să arate că au înțeles mesajul transmis de tineri în octombrie 2015. Din păcate, pentru astfel de candidați 2016 reprezintă doar startul unei noi lupte pentru puterea pe care își doresc cu orice preț să o exercite orbește și în deplin dispreț față de cetățeni.

Partidul Național Liberal îi asigură pe cetățenii Brașovului că va respecta în totalitate prevederile legale in ce privesc  alegerile locale si parlamentare. Astfel,  respectăm dreptul brașovenilor de a alege cel mai bun om și îi respectăm pe ceilalți candidați.

Maria GRECEA - Deputat PNL

Comentarii

Ultimă oră