Campania de prevenire a furturilor din locuințe Hoții îți invadează intimitatea a avut ca scop conștientizarea persoanelor care locuiesc în imobile de tip bloc din mediul urban, cu precădere din zonele unde astfel de fapte au fost sesizate într-un număr mare, și a fost derulată la nivel național în parteneriat cu ”Feroneria Prod S.A. Arad”, în perioada decembrie 2019 - februarie 2020.

În cadrul campaniei, polițiștii Biroului de Analiză și Prevenirea Criminalității și cei de proximitate din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Brașov, au derulat un număr de 30 acțiuni atât în cartierele cât și în centrele comerciale de pe raza municipiilor Brașov, Făgăraș, Săcele și Codlea ocazie cu care au fost distribuite peste 4000 materiale informativ-preventive și au fost consiliate peste 600 de persoane.

Statisticile efectuate arată că furturile din locuințe sunt favorizate în cazul victimelor de:

a Neglijență în asigurarea sistemelor de acces în locuință și de manipularea cheilor;
a Tendința de a păstra sume mari de bani, bunuri și valori în locuință;
a Încrederea exagerată și acceptarea cu ușurință de a permite pătrunderea în locuință a unor persoane necunoscute;
a O serie de vulnerabilități ale unor proprietari de locuințe: persoane cu diverse dizabilități(vedere slabă, handicap locomotor, etc.), persoane vârstnice, persoane care locuiesc singure, etc.
a Limitarea acestui fenomen din perspectiva potențialei victime poate fi realizată prin:
a Asigurarea locuinței cu elemente de securitate;
a Eliminarea sau limitarea oportunităților de comitere a faptelor datorate neglijenței sau naivității proprietarilor;
a Manifestarea de atenție și precauție față de persoanele străine pe care le primesc în locuințe;
a Dezvoltarea unor relații de bună vecinătate.

Astfel, o atenție sporită și luarea celor mai elementare măsuri pot fi de cele mai multe ori cheia liniștii dumneavoastră și pot limita șansele răufăcătorilor să pătrundă în locuință.