Sari la conținut

Campionatele Europene de polo pe apă încep astăzi, la Belgrad

campionatele-europene-de-polo-pe-apa-incep-astazi-la-belgrad

Campionatele Europene de polo pe apă, la masculin și feminin, care debutează duminică la Belgrad vor reprezenta o veritabilă repetiție pentru Jocurile Olimpice 2016, cele mai bune echipe naționale fiind prezente la această competiție. În special la masculin, unde se găsesc formațiile care domină polo-ul mondial.

Câștigătorii acestor Europene, atât la masculin, cât și la feminin, își asigură prezența la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro în august, chiar dacă 3 națiuni la masculin au deja biletele în buzunar, după rezultatele din Liga mondială: Serbia, Croația și Grecia.

Pentru celelalte formații rămâne șansa turneului de calificare pre-olimpică, dacă intră în top 10 al Euro-2016 la masculin și între primele 8 la feminin, acesta fiind și obiectivul echipei României, care va debuta luni, într-un meci cu Georgia, urmând să joace miercuri cu Italia și vineri cu Germania, în cadrul grupei C.

Iată lotul celor 13 jucători, selecționați de antrenorul principal Dejan Stanojevic: Dragoș Stoenescu și Marius Tic (portari), Cosmin Radu, Tiberiu Negrean, Mihnea Chioveanu, Mihnea Gheorghe, Alex Popoviciu, Roland Szabo, Andrei Bușilă, Dimitri Goanță, Alexandru Ghiban, Daniel Teohari și Nicolae Oanță.

La precedenta ediție a CE, din 2014, România s-a situat pe locul 8.

Turneele de calificare la JO sunt prevăzute, la masculin, la Trieste (Italia, 3-10 aprilie), iar la feminin la Gouda (Olanda, 21-28 martie).

Iată grupele turneului masculin la Euro Belgrad-2016:

Grupa A: Muntenegru, Spania, Olanda, Slovacia;

Grupa B: Franța, Croația, Malta, Serbia;

Grupa C: Germania, Georgia, Italia, România;

Grupa D: Ungaria, Rusia, Grecia, Turcia.

Sursa: Agerpres.ro

Comentarii

Ultimă oră