Sari la conținut

Când vor avea loc examenele naționale în acest an

cand-vor-avea-loc-examenele-nationale-in-acest-an

Informații la cald de la Ministerul Educației. Evaluarea Națională  va începe în 15 iunie 2020, iar Bacalaureatul – în 22 iunie 2020. De această dată, în premieră, bacul va începe cu probele scrise și abia după aceea se vor da probele orale.

Pentru a respecta normele de distanțare, examenele se vor desfășura cu cel mult 10 elevi în clasă.

Pregătire pentru examenele naționale după 2 iunie 2020

Ministrul Educației a precizat că școlile rămân închise și se va învăța în continuare la distanță. Însă, elevii din clasa a VIII-a, a XII-a, a XIII-a, anii de final de ciclu profesional și postliceal pot reveni în clase pe 2 iunie 2020, pentru două săptămâni, pentru a face pregătire pentru examenele naționale.

Fără teze. Materia va fi recuperată în următorul an școlar!

„Ministerul Educaţiei va elabora ghiduri metodologice pentru fiecare disciplină, astfel încât unele conţinuturi care erau prevăzute pentru această perioadă să fie abordate în anul şcolar următor. Cu alte cuvinte, se recuperează materia neparcursă în această perioadă. Referitor la încheierea situaţiei şcolare, mediile vor fi încheiate cu minimum două calificative sau note, însă nu se vor mai susţine teze. Pentru situaţiile speciale, de exemplu în cazul în care un elev nu are două calificative sau note, Ministerul Educaţiei va comunica modalităţile de încheiere a situaţiei şcolare”, a declarat ministrul Educației.

Comentarii

Ultimă oră