Sari la conținut
carantina-totala-in-italia

Toată ţara a devenit Zonă Roşie!

Măsuri fără precedent în Italia: toată ţara a intrat în carantină. Premierul italian Giuseppe Conte a declarat ieri că „nu mai este timp”. Toţi cetăţenii sunt rugaţi de autorităţi să stea acasă.


  „Toată Italia devine zonă protejată”, a anunţat premierul ţării, Giuseppe Conte. Deplasările vor fi restrânse şi vor fi adoptate în întreaga ţară măsurile luate de duminică în Lombardia şi alte 14 provincii care reprezentau până acum „zona roşie”.


   Deplasările vor fi interzise, cu excepţia unor „motive de muncă importante” sau „probleme grave familiale sau sanitare”, a anunţat Giuseppe Conte, într-o conferinţă. În plus, vor fi interzise nunţi, botezuri şi orice alte ceremonii. Această decizie vine şi după fuga necontrolată a oamenilor din zonele afectate de noul coronavirus.


   Barurile, cafenelele și alte locuri de socializare se închid, campionatul de fotbal se suspendă, iar toate călătoriile neimportante vor fi interzise.

Panicați de anunțul guvernului, italienii au făcut cozi uriașe la magazine ca să-și facă provizii, deși noile restricții nu interzic mersul la cumpărături.

Șeful guvernului de la Roma a spus că este cea mai întunecată oră a Italiei, dar că se va depăși acest moment.

Giuseppe Conte, premierul Italiei: „Credeți-mă, nu este ușor, sunt complet conștient de gravitatea acestor măsuri pentru întreaga țară, dar sunt forțat să intervin într-o manieră mai hotărâtă ca să protejăm persoanele cele mai fragile și mai vulnerabile. Este timpul pentru responsabilitate, toți avem o mare responsabilitate. Toți cetățenii, alături de mine! Decizia corectă este de a sta acasă, viitorul Italiei este în mâinile noastre”.


  În ultimele 24 de ore, au murit 97 de persoane în Italia, din cauza noului coronavirus. Bilanţul epidemiei de coronavirus a ajuns la 463 de morţi în Italia, iar numărul persoanelor infectate este de 9.172, au anunţat luni seară autorităţile italiene. În total, până acum s-au vindecat 724 de persoane.


  Italia devine astfel a doua cea mai afectată ţară de epidemia de coronavirus, după China.


    Vârsta medie a persoanelor decedate de Covid-19 în Italia este de 81,4 ani, iar peste 60% dintre victime aveau cel puţin alte trei boli cronice, arată un studiu efectuat de Institutul Superior de Sănătate.

Comentarii

Ultimă oră