Sari la conținut

Carosabilul de pe DN 1 va intra în reparaţii capitale, în zona Predealului

carosabilul-de-pe-dn-1-va-intra-in-reparatii-capitale-in-zona-predealului

Pe celelalte şosele din judeţ va începe marea „plombare”!

După ce în toamna anului trecut a fost refăcut carosabilul pe DN 1, de la intrarea în judeţ dinspre Azuga până la pasajul de la Predeal (înainte de intersecţia cu DN 73A), în perioada următoare, lucrările vor continua spre municipiul Braşov.


   După cum a explicat şeful Secţiei de Drumuri Naţionale Braşov, Horia Stancu, pe o lungime de aproximativ 8 kilometri, de la pasajul Predeal şi până la Cotul Donului, carosabilul ar urma să fie refăcut integral şi să fie turnat covor asfaltic.

„Actualul strat de uzură va fi frezat şi se va turna covor asfaltic, ţinând cont că există degradări ale acestuia, iar cu timpul există riscul formării de gropi. Lucrările vor demara în perioada următoare, însă totul depinde şi de vreme. Asfaltările se vor face pe tronsoane, pentru ca traficul să nu fie afectat foarte tare, iar restricţiile le vom anunţa în timp util pentru ca şoferii să poate alege şi rute ocolitoare”, a precizat Horia Stancu, şeful SDN Braşov.

Contract de peste 50 de milioane de lei pentru asfaltări


     În vederea turnării de covoare asfaltice pe drumurile naţionale care traversează Braşovul, Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Braşov a semnat la început de aprilie un contrac cu compania bucureşteană Viarom, în valoare de 52 milioane de lei cu TVA. Contractul va fi valabil pe o perioadă de trei ani şi vor fi turnate covoare asfaltice pe o lungime de cel puţin 38 de km de drum, în acest an, în conformitate cu estimările drumarilor. Astfel de reparaţii capitale ale carosabilului ar mai urma să fie executate şi pe DN 13, în Pădurea Bogăţii, pe porţiunile unde carosabilul este mai degradat, dar şi pe DN 73A, tronsonul Pârâul Rece – Râşnov.

 75.000 de mp de plombe


   Totodată, şeful SDN Braşov a mai declarat că, recent, a fost semnat şi contractul pentru întreţinerea şoselelor naţionale din judeţ, respectiv aplicarea de „plombe”, câştigător al licitaţiei fiind firma braşoveană Morani. În total, ar urma să se execute astfel de reparaţii pe o suprafaţă de 75.000 de mp.

Comentarii

Ultimă oră