Sari la conținut

„Cavalleria Rusticana” încheie luna mai la Opera Brașov

cavalleria-rusticana-incheie-luna-mai-la-opera-brasov

Luna mai 2018 se încheie pentru spectatorii Operei Braşov duminică, 27 mai, de la ora 18.30, cu spectacolul cu opera „Cavalleria Rusticana” de Pietro Mascagni.

Acest spectacol este unul extraordinar. Drama pe care o trăiesc personajele din opera „Cavalleria Rusticana” se petrece în ajunul sărbătorilor pascale.

Libretul operei, inspirat după nuvela scriitorului Giovanni Verga, este creat de Giovanni Targioni-Tozzetti şi Giovanni Menasci. Prima reprezentaţie a avut loc la Teatrul Costanzi din Roma, în anul 1890. Pietro Mascagni a compus această operă la îndemnul libretistului Giovanni Targioni-Tozzetti, după ce se publicase în revista „Teatro Illustrato” un concurs componistic de opere într-un act, desfăşurate într-un decor unic. În câteva luni, opera era creată. Mascagni a aflat că este câştigătorul concursului. Astfel, opera a fost imediat pusă în scenă, jucându-se de câteva ori la rând cu mare succes.

Temutul critic muzical Eduard Hanslick a remarcat „talentul proaspăt energic şi sincer” al lui Pietro Mascagni.

Muzica şi desfăşurarea acţiunii au o puternică individualitate etnică, acţiunea petrecându-se în Sicilia. Drama pasională se desfăşoară rapid, cursiv, cu accente pasionale profunde.

În distribuție: Asineta Răducan – Santuzza, Cosmin Marcovici (Opera Națională Română Iași) – Turiddu, Cristina Roșu – Mama Lucia, Vasile Chișiu (Opera Națională București) – Alfio, Anca Panait – Lola.

Orchestra Operei Brașov va fi condusă de maestrul Mircea Holiartoc, iar regia spectacolului este semnată de Cristian Mihăilescu. Coregrafia: Nermina Damian. Dirijor cor: Leonard Boga. Își dau concursul Orchestra și Corul Operei Brașov.

Spectacolul va avea loc duminică, 27 mai 2018, de la ora 18.30, în Sala Operei Brașov.

Preţul biletelor este de 20 şi 30 de lei.

Comentarii

Ultimă oră