Sari la conținut

Ce este kickboxing-ul și de ce este cel mai bun sport pentru copilul tău?

ce-este-kickboxingul-si-de-ce-este-cel-mai-bun-sport-pentru-copilul-tau

Kickboxing-ul este atât un sport, cât și un tip de antrenament de fitness cu multiple beneficii pentru sănătatea fizică și cea psihică. Cu toate acestea, unii oameni, asociază kickboxing-ul mai mult cu autoapărarea sau cu competițiile decât cu activitatea de fitness și mișcare.

Predat în Brașov la KORONA SPORTS CENTER ( str. Sitarului nr. 27) în fiecare luni, miercuri și vineri într-o varietate de stiluri și forme, kickboxingul este foarte potrivit atât copiilor care vor să facă mișcare, cât și celor interesați de aspectul competitiv al acestuia sau de tehnici de autoapărare.

Iată, așadar, câteva informații interesante care să te ajute să înțelegi mai bine complexitatea kickboxing-ului și beneficiile pe care le are asupra organismului copiilor.

Ce este kickboxing-ul?

Kickboxing-ul este un tip de sport hibrid, în sensul că are la bază o combinație de tehnici preluate din karatele full-contact japoneze și stilul de box thailandez Muay Thai. Acest sport este practicat atât pentru creșterea forței musculare cât și pentru beneficiile sale cardio.

Ce stiluri de kickboxing există?

1. Kickboxing full-contact
În kickboxing full-contact, adversarii se luptă între ei la nivel profesionist încercând să câștige puncte.
2. Kickboxing semi-contact
În kickboxingul semi-contact, practicanții învață toate mișcările de kickboxing, inclusiv rutinele de autoapărare.
3. Kickboxing de contact ușor
Copiii practică kickboxing într-o manieră controlată purtând echipament de siguranță adecvat, care permite un contact foarte ușor cu adversarul.
4.Cardio kickboxing
Este un antrenament aerobic ce încorporează mișcări din kickboxing


Care este cea mai bună vârstă pentru a începe practicarea kickboxingului?

Copiii pot începe să practice kickboxing și arte marțiale, în general, la orice vârstă. Multe școli de arte marțiale și săli de sport oferă cursuri pentru copii începând de la vârsta de 3-4 ani, însă potrivit părerii majorității antrenorilor, vârsta de 5 – 6 ani este cea mai potrivită pentru începerea lecțiilor de kickboxing.

Desigur vârsta optimă depinde foarte mult de limitele copilului și de cât timp au părinții la dispoziție pentru a-i duce la antrenamente. Unii părinți încep să-și ducă copii la antrenamente încă de la vârsta de 5-6 ani, însă există și o mulțime de exemple de practicanți care au început după vârsta de 18 ani și care au ajuns printre cei mai buni sportivi ai lumii.

Care sunt beneficiile kickboxing-ului pentru copii?

Kickboxing-ul este o artă marțială rapidă, care dezvoltă abilități fizice, cum ar fi viteza, agilitatea, echilibrul și coordonarea. În același timp, copiii învață abilități mentale valoroase precum concentrarea și autocontrolul.

Iată câteva dintre beneficiile kickboxing-ului pentru copii:

l Construiește încrederea în sine și îi ajută să-și depășească limitele.
l Copiii învață tehnici de autoapărare eficiente.
l Îmbunătășește starea de sănătate și condiția fizică a copiilor.
l Fiind un sport complet și complex, practicarea lui solicită utilizarea întregului corp și a tuturor grupelor de mușchi.
l Îmbunătățește starea de fitness și abilitățile atletice ale copiilor.
l Îmbunătățește coordonarea, flexibilitatea, echilibrul și agilitatea.
l Încurajează socializarea.
l Este extrem de distractiv pentru copii.
l Ajută la dezvoltarea unor abilități mentale precum perseverența, angajamentul, curajul, strategia, încrederea, concentrarea și controlul.
l Este un sport bun pentru copiii hiperactivi pe care îi poate ajuta să scape de excesul de energie.

Unde pot înscrie copilul la kickboxing în Brașov?

În Brașov, copiii se pot înscrie la cursuri de kickboxing, karate și arte marțiale la KORONA SPORTS CENTER BRAȘOV, situată pe strada Sitarului, nr. 27A.

Cursurile de kickboxing, predate la KORONA SPORTS CENTER BRAȘOV sunt unice și combină un curriculum impresionant de arte marțiale, cu o dezvoltare a caracterului de neegalat. Mai mult decât atât, prima lecție de kickboxing pentru copii este „din partea casei”.

Mai multe informații și înscrieri:

KORONA SPORTS CENTER BRAȘOV
str. Sitarului, nr. 27A.
Telefon: Dan Matușea - 0722 556 579
Facebook: KORONA SPORTS CENTER

Comentarii

Ultimă oră