Sari la conținut

Ce încălţăminte ne recomandă medicul pe timp de vară

Medicii ortopezi ne recomandă să purtăm sandalele cu toc foarte mic şi obligatoriu din piele naturală, care absoarbe transpiraţia.

Comoditatea trebuie să fie criteriul principal de selecţie al pantofilor pe timp de vară: fie că sunt de casă, de purtat la serviciu sau pe stradă. Medicii ortopezi ne recomadă să ne încălţăm în casă cu papuci cu toc de cel mult doi cm şi să-i evităm pe cei cu talpă joasă.  "În perioada de vară când suntem pe stradă sau la relaxare sunt de preferat sandalele. Acestea trebuie să asigure confortul, dar şi siguranţa şi vă dau câteva sfaturi: acestea ar trebui să fie din piele naturală, sunt persoane care preferă cu ciorapi sau fără ciorapi, de preferat să nu fie fără toc ci să aibă un toculeţ" a declarat prof.dr. Iosif Şamotă, şef clinică Ortopedie.
Piele şi fără talpă rigidă. În plus, pantofii trebuie să fie din piele, deoarece aceasta reduce posibilitatea de iritare a pielii, iar tălpile ar trebui să nu fie alunecoase. "Persoanele care stau mult în picioare la serviciu trebuie să poarte pantofi comozi care nu provoacă dureri în talpă. De exemplu lucrătorii comerciali trebuie să evite tocurile foarte înalte şi pantofii cu talpă din lemn" a adăugat medicul.
Boli de coloană. Balerinii nu sunt buni pentru că forţează tendonul şi agravează piciorul plat, sunt de părere medicii, care mai spun că purtarea excesivă a acestora predispune la artroză, o afecţiune articulară cronică. Tocurile înalte purtate zilnic pot genera dureri de coloană, aşa că sandalele care au toc de maximum 5 cm sunt cele mai bune pentru vară. Domnii sunt sfătuiţi să poarte încălţăminte din piele.
Ce se vinde. "În această perioadă de caniculă cei mai vânduţi pantofi sunt de obicei cei comozi, espadrilele, cei cu talpă ortopedică, balerinii" a declarat Luminiţa Drugescu, şef magazin.

Comentarii

Ultimă oră