Sari la conținut

Moş Crăciun vorbeşte fluent mai mult de 2.700 de limbi, cu peste 7.000 de dialecte, inclusiv limbajul secret al spiriduşilor .
- Moş Crăciun locuieşte în Munţii Korvatunturi (în traducere, „Muntele Ureche2), care se află în ţinutul Savukoski, la graniţa Finlandei cu Rusia.
-Moş Crăciun e ajutat de şase spiriduşi şi fiecare are misiunea sa. Bushy Evergreen este inventatorul maşinii magice de fabricat jucării. Shinny Upatree este cel mai vechi prieten al lui Moş Crăciun şi cofondator al satului secret din Laponia, de a cărui pază se ocupă Pepper Minstix. Alabaster Snowball este administratorul Listei celor Cuminţi şi Neastâmpăraţi, iar Sugarplum Mary este ajutorul soţiei lui Moş Crăciun. Wunorse Openslae a făcut sania lui Moş Crăciun şi o întreţine pentru performanţe uimitoare.
- Adresa oficială a  lui Moş Crăciun este Santa Claus, Santa Claus Village, FIN-96930 Arctic Circle, Finland.
- Becurile colorate pentru împodobirea bradului de Crăciun au fost utilizate pentru prima dată în 1850.
- Cel mai popular colind de Crăciun este „White Christmas”, în versiunea cântată de Bing Cosby. „Silent Night” este cel mai cântat colind şi a fost scris în 1818 de păstorul austriac Joseph Mohr. „Jingle Bells” a fost scris iniţial pentru celebrarea zilei Recunoştinţei, în 1857.
-În America există oraşe ale căror nume sunt corelate cu sărbătoarea Naşterii Domnului: Santa Claus în Arizona & Indiana, Noel în Missouri şi Christmas în Arizona & Florida.
-Prima felicitare de Crăciun imprimată a fost realizată în anul 1843 la comandă lui Sir Henry Cole. El a comandat realizarea a 1000 de felicitări pe care ulterior le-a trimis persoanelor apropiate, iar o parte au fost vândute la preţul de 1 shilling.
-Cel mai cunoscut dintre renii lui Moş Crăciun este Rudolph. El îi conduce pe ceilalţi reni, ale căror nume sunt Blitzen, Comet, Cupid, Dancer, Dasher, Donder, Prancer şi Vixen. În SUA există 34 de locuri care poartă numele renilor.

Comentarii

Ultimă oră