Sari la conținut

Ce să faci pe 31 decembrie ca să ai noroc tot anul următor!

ce-sa-faci-pe-31-decembrie-ca-sa-ai-noroc-tot-anul-urmator

În noaptea dintre ani, unii oameni respectă o serie de tradiţii şi superstiţii ca să aibă noroc în următorul an. Aşa că, pe lângă obiceiurile tradiţionale, poti să te ghidezi şi după alte tradiţii internaţionale ca să ai noroc în 2016.

Iată ce să faci:

Vâsc în casă.  În noaptea dintre ani, în fiecare casă trebuie să existe măcar o crenguţă de vâsc. Aceasta este una dintre cele mai vechi tradiții despre care se spune că aduce noroc în anul ce vine.

Mâncaţi 12 boabe de struguri. În Spania, dar şi în mai multe ţări latine, strugurii sunt purtători ai norocului. Se spune că dacă mănânci 12 boabe de struguri la miezul nopţii, vei avea 12 luni înbelşugate, dulci şi pline de sănătate.

Bani în borcan. Să ai bani asupra ta atunci când bate miezul nopşii, de Revelion, este una dintre traditiile legate de sanşele de câstig în următoarele 12 luni. Începe încă din noaptea dintre ani să strângi bani într-un borcan, în care să pui orice fel de sumă, în fiecare zi a anului. În felul acesta, şansele tale de câştig bănesc se află în permanenţă pe o pantă ascendentă.

Fără certuri în noaptea dintre ani. Indiferent cum a fost anul care se încheie, nu-l termina cu situaţii tensionate. Împacă-te cu cei care te-au supărat sau cu care te-ai certat.

Fructe rotunde în casă. Chiar dacă nu eşti un fan al fructelor, este recomandat ca în noaptea dintre ani să ai fructe rotunde în casă. Forma sferică este considerată perfectă, fiind asociată cu continuitatea.

CITEȘTE MAI MULTE AICI

Comentarii

Ultimă oră