Sari la conținut

Ce să mănânci ca să te faci bine repede în caz de răceală!

ce-sa-mananci-ca-sa-te-faci-bine-repede-in-caz-de-raceala

De la 32 de grade Celsius, duminică, am trecut, peste noapte, la temperaturi chiar şi negative. La Topliţa, de pildă, a fost minus un grad. Schimbarea bruscă a vremii are efecte asupra sănătăţii, astfel că răcelile sunt la ordinea zilei.

O dietă corespunzătoare este foarte importantă pentru rezistenţa la o răceală şi pentru recuperarea după boală. Atunci când suntem răciţi, consumul de lichide e esenţial: apa, ceaiul de plante şi sucurile de fructe şi legume cu toată pulpa adăugată, proaspăt stoarse. În acest fel, toxinele care au cauzat apariţia simptomelor pot fi îndepărtate mai repede.

Un aliment benefic este broccoli, dar şi chefirul este recomandat atunci când suntem răciţi. De asemenea peştele este unul dintre cele mai sănătoase alimente, care poate înlocui cu succes orice fel de altă carne, recomandat în cazul răcelilor. Nutriţioniştii spun că din alimentaţia noastră nu ar trebui să lipsească nici morcovul şi dovleacul, dar nici alimentele iuţi, cum ar fi piperul, muştarul iute, hreanul, care pot fi consumate în cantităţi moderate. Ceapa ajută şi ea la tratarea răcelii.
   
Dintre condimente, ghimbirul, turmericul, oregano, usturoiul, dar şi ceaiul verde sunt plante cu important rol imunostimulator.

Comentarii

Ultimă oră