Sari la conținut

Ce transformă o ușă metalică de exterior în una solidă și sigură

ce-transforma-o-usa-metalica-de-exterior-in-una-solida-si-sigura

Ușile metalice au devenit un element indispensabil unei locuințe moderne, ai cărei proprietari țin la securitate, fiabilitate, liniște și confort. O ușă metalică nu doar că te protejează mult mai eficient de eventualele tentative de efracție, în comparație cu una din lemn, dar are și menirea de a izola mai bine aerul și zgomotul. Toate aceste aspecte sunt avantajele generale ale ușilor metalice, însă fiecare ușă le poate prezenta într-un mod mai mult sau mai puțin pronunțat. Este important să cauți ușa care are dimensiunile și caracteristicile ideale pentru locuința ta, iar în cazul celor de exterior, o ușă metalică de 190 cm este o variantă optimă de cele mai multe ori. Nu doar înălțimea contează, ci și coeficienții referitori la alte dimensiuni.

Te invităm să parcurgi acest material pentru a descoperi toate aspectele care influențează capacitatea unei uși metalice de a fi un bun scut pentru locuința ta. Materialele și dimensiunile sunt cele care transformă o ușă într-una capabilă să țină departe frigul, zgomotul și hoții. Iată cele mai importante repere de care să ții cont atunci când alegi ușa metalică pentru locuința ta.


Cum să alegi dimensiunile ușii metalice


În ceea ce privește dimensiunile unei uși, acestea pot varia de la locuință la locuință. De regulă, însă, înălțimea cea mai comună și care se potrivește la cele mai multe case și apartamente este cea de 190 cm. Din punct de vedere al lățimii, aceasta variază între 80 și 90 de cm, acestea fiind cele mai comune repere, dar și variantele pe care majoritatea oamenilor le găsesc foarte practice. Ușile ce se încadrează în aceste standarde sunt compacte, eficiente, și nici nu ocupă spațiu pe perete, în mod inutil.

Alte repere ce țin de dimensiunea unei uși metalice sunt cele ce țin de grosimea ușii. Aceata variază, de regulă, între 5 cm și 9 cm, în funcție de specificul modelului. Dimensiunea tocului este și ea importantă, deoarece tocul este cel care definește și mărimea spațiului pe care trebuie să îl pună la dispoziție peretele pe care va fi montată ușa. În cazul unei uși înalte de 190 cm, de regulă tocul are și el o înălțime aflată în jurul valorii de 205 cm. Grosimea tocului este una care, în cele mai multe cazuri, este similară cu cea a ușii. Pentru a alege, însă, ușa potrivită din punct de vedere al dimensiunilor, trebuie să ții cont de situația în care te afli, care poate fi una dintre următoarele:

l Îți vei construi o casă nouă - atunci când pui foarte mare preț pe ușa locuinței tale, în cazul construirii unui apartament sau a unei case, este bine să te gândeși de la bun început la dimensiunile pe care vrei să le aibă ușa. În funcție de asta, te poți sfătui cu experții care îți proiectează locuința să ia drept reper aceste dimensiuni. Este foarte important să ții cont de acest aspect pentru a nu îți da seama de abia la final că ușa pe care o vrei nu se potrivește cu spațiul disponibil.

l Deții deja o casă sau un apartament - în această situație, tot ce poți face este să te conformezi dimensiunilor deja existente. Dacă nu vrei să faci modificări la nivelul pereților, va trebui să te orientezi către o ușă care să se potrivească exact în spațiul pe care îl ai la dispoziție. În orice caz, te poți consulta cu reprezentanții unui producător de uși de calitate, pentru a face cea mai bună alegere în acei parametri.


Ia-ți o ușă care să izoleze bine


Pe www.maco.ro ai posibilitatea de a găsi uși metalice de cea mai bună calitate, de la un producător autohton. Cu ajutorul experților Maco, vei putea găsi soluția ideală pentru apartamentul tău. O ușă de calitate este aceea care te face să te simți în siguranță, care se păstrează bine în timp și care izolează excelent din punct de vedere termic și fonic.

Comentarii

Ultimă oră