Sari la conținut

Ce trebuie să facă Simona Halep pentru a ajunge locul 1 WTA

ce-trebuie-sa-faca-simona-halep-pentru-a-ajunge-locul-1-wta

Organizatorii turneului de la Eastbourne au efectuat, sâmbătă, tragerea la sorţi pentru competiţia care aduce la start, pentru un ultim test înaintea Wimbledon-ului, opt dintre primele zece jucătoare din clasamentul WTA.

Simona Halep, cu trei victorii şi o prezenţă în semifinale, o poate depăşi pe nemţoaică în clasamentul WTA, însă doar dacă aceasta din urmă pierde la debut pe iarba britanică.

Misiunea Simonei este însă dificilă: constănţeanca intră direct în turul doi, acolo unde va juca fie împotriva Christinei McHale, fie împotriva unei jucătoare venite din calificări.

Al doilea meci se anunţă şi mai greu, împotriva cehoaicei Petra Kvitova. În continuare, Simona Halep le-ar putea întâlni pe Wozniacki, Cibulkova sau Radwanska.

Duelul pentru prima poziţie WTA este condiţionat şi de parcursul lui Kerber, cea care are un avantaj de doar 115 puncte WTA în faţa lui Halep, în acest moment.

Astfel, dacă Angelique Kerber ajunge până în sferturi sau în semifinalele turneului de la Eastbourne, Simona are nevoie de o calificare în finală pentru a urca pe prima poziţie. Dacă Angelique Kerber se califică în finală de pe jumătatea superioară, atunci Halep trebuie să o învingă în meci direct pentru trofeu şi numărul 1 WTA.

Comentarii

Ultimă oră