Sari la conținut

Cea mai mare librărie online din România, dă start celei de-a doua ediții a proiectului CarteTeca

cea-mai-mare-librarie-online-din-romania-da-start-celei-dea-doua-editii-a-proiectului-carteteca

Cea mai mare librărie online din România, dă start celei de-a doua ediții a proiectului CarteTeca, un concurs prin care oferă unităților de învățământ din toată țara oportunitatea de a câștiga cărți pentru biblioteca proprie. Fondul de carte alocat ediției din acest an este în valoare de 150.000 lei.

Prin proiectul CarteTeca, inițiat alături de Salvați Copiii în 2019, coordonatorii își propun ca în următorii 5 ani să doteze peste 350 de unități de învățământ din România cu volume actuale, care să îi atragă pe copii și adolescenți către lectură. CarteTeca se adresează atât unităților care dispun deja de o bibliotecă, unde se va întineri stocul de carte cu volume atractive și actuale, dar și celor care nu au încă o bibliotecă funcțională, însă există interes pentru lectură.

Potrivit datelor Salvați Copiii, la nivel național există aproape 1,6 milioane de cititori activi în școli, însă fondul de carte existent este învechit și într-o scădere continuă și constantă încă din 2015. În aceste condiții, lecturile sunt asigurate din resursele proprii ale familiilor, cu ajutorul cadrelor didactice, din donații ori sponsorizări, sau de bibliotecile publice locale, unde acestea există.

Peste 30 de școli pot câștiga cărți pentru bibliotecă în ediția CarteTeca 2020

Ajuns la cea de-a doua ediție, proiectul CarteTeca este lansat la finalul unui an care a pus și mai multă presiune pe sistemul de învățământ și resurse pentru o educație de calitate. Proiectul oferă unităților de învățământ din România șansa de a câștiga cărți pentru bibliotecă, în valoare totală de 150.000 de lei, adică peste 5000 volume actuale și atractive.

Cărțile vor fi alocate către 30-50 de unități de învățământ câștigătoare, în funcție de nevoile și implicarea lor.

Înscrierea în concurs poate fi făcută de un cadru didactic, de personalul auxiliar (didactic și nedidactic) sau de un reprezentant al Asociației de Părinți, iar în evaluarea aplicațiilor se va ține cont de numărul de elevi înscriși, de fondul de carte actual al bibliotecii, de frecvența și volumul cu care se împrumută cărți, dar și de alte aspecte, precum planul de activități care încurajează lectura.
Data limită a depunerii aplicațiilor este 15.12.20, iar câștigătorii vor fi anunțați pe 18.12.20.

Mai multe detalii, alături de formularul de înscriere, sunt disponibile pe https://www.libris.ro/lp/carteteca.

Comentarii

Ultimă oră