Sari la conținut

Cel mai scump şi cel mai ieftin cartier al Braşovului

cel-mai-scump-si-cel-mai-ieftin-cartier-al-brasovului

Preţurile apartamentelor scoase la vânzare în Braşov au crescut cu aproape 2% în trimestrul al doilea din 2019, ajungând la o valoare medie de 1.120 de euro/mp, fapt ce plasează oraşul pe locul la cincilea la nivel naţional, după Cluj-Napoca, Bucureşti, Timişoara şi Constanţa.

Creşteri ale preţurilor au putut fi observate în acest interval în cele mai multe zone ale Braşovului, excepţie făcând însă cartierele Șchei-Stupini, Noua-Dârste şi Drumul Poienii. Acolo, apartamentele s-au ieftinit cu 1,4%, 3,2%, respectiv cu 8,7%, potrivit celui mai nou raport realizat de Analize Imobiliare, platforma de real estate intelligence lansată de Imobiliare.ro.

În ciuda faptului că pe Drumul Poienii preţurile au scăzut cu aproape 9% în intervalul aprilie-iunie, în această zonă se găsesc în continuare cele mai scumpe apartamente disponibile la vânzare pe piaţa locală, proprietarii solicitând un preţ mediu de 1.790 de euro/mp. De menţionat este şi faptul că, tot aici, în ultimul an preţurile apartamentelor s-au ieftinit cu 13,4% în timp ce în restul zonelor oraşului pretenţiile vânzătorilor au crescut în această perioadă.

Cererea pentru proprietăţi rezidenţiale de vânzare, deci potenţialii cumpărători care au generat leaduri pentru case şi apartamente la vânzare în portalul Imobiliare.ro, a înregistrat în Braşov un avans de 25% în al doilea trimestru comparativ cu perioada similară a lui 2018, mult mai mare faţă de cel observat în Capitală sau în oraşe precum Timişoara, Constanţa, Cluj-Napoca sau Iaşi. Cu toate acestea, Bucureştiul rămâne în continuare pe prima poziţie, cu 88.500 de căutări trimestrul trecut.

Topul zonelor din Braşov unde apartamentele se vând cu cele mai mari preţuri:

Drumul Poienii: 1.790 euro/mp util
Centrul Istoric - Centrul Civic - Ultracentral- Dealul Cetăţii: 1.300 euro/mp util
Central - Braşovul Vechi - Blumăna - Aurel Vlaicu: 1.180 euro/mp util

Topul zonelor din Braşov unde apartamentele se vând cu cele mai mici preţuri:

Noua - Dârste: 980 euro/mp util
Craiter - Triaj - Hărmanului: 1.020 euro/mp util
Tractorul - 13 Decembrie: 1.100 euro/mp

Comentarii

Ultimă oră