Sari la conținut

Cele mai afectate de depresie sunt persoanele între 25 şi 50 de ani

cele-mai-afectate-de-depresie-sunt-persoanele-intre-25-si-50-de-ani

Fundaţia Internaţională "Ana Aslan" a lansat azi Ziua Naţională Antistres şi campania de informare pentru aceasta, scrie Agerpres.

Segmentul de populaţie tânără este cel mai afectat de stres, întrucât asupra acestuia există un "bombardament de stresori" profesionali şi personali. Stresul de la locul de muncă şi din viaţa personală, emoţional-afectivă şi socială creşte dramatic riscul de boală, duce la apariţia de boli anxios-depresive, atacul de panică, afecţiuni respiratorii, tulburări de micţiune, hipertensiune arterială, accidente cerebrale, boli cardiovasculare, tulburări de auz, colon iritabil, infertilitate, boli ale sistemului imunitar, tulburări motorii şi alcoolism.

În ultimul an numărul celor care suferă de tulburări anxios-depresive a crescut cu 25%, în contextul în care peste 50% dintre aceste cazuri sunt netratate. 90% dintre cei care au tulburări anxios-depresive pe care nu le recunosc şi pe care nu le tratează fac depresii iar unul din doi pacienţi cu depresii netratate dezvoltă ulterior o boală de memorie. Cele mai afectate de depresie sunt persoanele între 25 şi 50 de ani iar femeile sunt afectate de stres cronic în procent de trei ori mai mare decât bărbaţii. Conform cercetărilor, oamenii se simt nefericiţi în mod special când au vârsta cuprinsă între 40 şi 50 de ani, vârsta

de 45 de ani fiind cea mai critică pentru a cădea pradă depresiei.

Comentarii

Ultimă oră