Sari la conținut
celebram-astazi-ziua-mondiala-a-frumusetii

Data de 9 septembrie marchează Ziua Mondială a Frumuseții (World Beauty Day).


   Ziua Mondială a Frumuseţii este celebrată începând din 1995, la iniţiativa Comitetului Internaţional al Esteticii şi Cosmeticii (SIDESKO).

Frumuseţea reprezintă o categorie a esteticii care reflectă o combinaţie armonioasă între diferite trasături şi elemente într-un obiect sau o persoană astfel încât să capete o tentă de perfecţiune, satisfacţie şi plăcere atât pentru privire cât şi pentru minte.


    Ideea de fumuseţe poate fi întâlnită oriunde, fie că este vorba de o locaţie, un obiect, o persoană sau o simplă stare de spirit.

Principalul motivul al înfiintării acestei zile ar fi justificarea că frumuseţea este factorul, care oferă un privilegiu în societate. Pentru că să recunoaştem...a fi frumos e un avantaj. De multe ori persoanele frumoase au mai mult de câştigat în societate pentru felul în care arată. Totuşi să nu se înteleagă că avem de-a face cu o sărbătoare dedicată parametrilor 90-60-90. În prezent, frumusețea nu mai este percepută ca fiind neapărat ceva cu care te naști, ci rezultatul grijii și atenției. Prin urmare, frumusețea înseamnă îngrijire, curățenie, un mod sănătos de viață și o bună atitudine.

Ultimii ani au adus transformări revoluţionare în domeniul frumuseţii şi implicit, al înfrumuseţării. Sărbătoarea de astăzi este o zi dedicată mai mult stiliştilor, esteticienilor, designerilor, instructorilor de fitness şi aşa mai departe.

Până la urmă "nu-i frumos ce e frumos, e frumos ce-mi place mie" ! Frumuseţea este un termen abstract, ale cărui aspecte sunt legate de gusturile omului, iar stabilirea frumosului sau aprecierea lui sunt de natură subiectivă. Conceptul de frumuseţe e relativ şi se schimbă mereu de-a lungul vremii.

Aniversată anual, la data de 9 septembrie, Ziua Mondială a Frumuseții le este dedicată tuturor iubitorilor de frumos. Azi, stiliştii, designerii, instructorii de fitness, chirurgii esteticieni primesc felicitări pentru contribuţia lor adusă frumosului.

Comentarii

Ultimă oră