Sari la conținut

Centenarul, sărbătorit de braşoveni şi în cel mai înalt loc din România

centenarul-sarbatorit-de-brasoveni-si-in-cel-mai-inalt-loc-din-romania

Drapelul României a fost dus și arborat pe 1 Decembrie la 2.544 metri altitudine, pe Vârful Moldoveanu


  Un grup de jandarmi montani braşoveni a pornit în ascensiune spre cel mai înalt vârf al Munţilor Carpaţi unde a arborat Drapelul Naţional.

Grupul, format din 8 jandarmi, a ajuns pe Vârful Moldoveanu la 2.544 metri, pe 1 Decembrie 2018. Astfel, de Ziua Naţională a României, tricolorul a fluturat pe una dintre cele mai înalte culmi montane din ţară.

„Un grup de jandarmi montani braşoveni au pornit în ascensiune spre Vârful Moldoveanu – 2.544 – arborând Drapelul Naţional pe acoperişul României“, a anunţat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Braşov, Cristi Roşu.

Jandarmii montani braşoveni spun că acesta a fost modul în care au decis să serbeze Ziua Naţională a României. „De acolo de sus, Drapelul va veghea permanent acţiunile jandarmilor braşoveni, în slujba cetăţii şi locuitorilor acesteia! La mulţi ani, România! La mulţi ani, tuturor românilor!”, au spus reprezetanţii Jandarmeriei Braşov.

Drapelul României pe Masivul Postăvarul

Un drapel de mari dimensiuni a ajuns și pe Vârful Postăvarul, transportat de peste o sută de persoane.

Grupul de montaniarzi, format din 120 de persoane, au urcat un tricolor de 60 m lungime și 2 m lățime din Poiana Brașov pe Masivul Postăvarul.

În ascensiunea lor, drumeții au avut parte și un „show de lumini” inedit, creat de soare și de ceață.

Comentarii

Ultimă oră