Sari la conținut

Ceremonii religioase deosebite la Mănăstirea Sfântul Efrem cel Nou din comuna Cristian

ceremonii-religioase-deosebite-la-manastirea-sfantul-efrem-cel-nou-din-comuna-cristian

În minivacanța prilejuită de sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului, având Binecuvântarea Mitropolitului Ardealului ÎPS Laurențiu, Biserica Înălțarea Domnului din cadrul Jandarmeriei Brașov, în colaborare cu Mănăstirea Sf. Efrem cel Nou din comuna Cristian, vor organiza o serie de ceremonii religioase prin aducerea la Brașov a unor părți din osemintele Apostolului Neamului Românesc, Sfântul Andrei, precum și din osemintele Marelui Mucenic Gheorghe, ocrotitorul trupelor de uscat ale Armatei Române.

În cadrul acestui ceremonial, care va începe duminică, 13 aprilie 2017, de la ora 9.00, la Mănăstirea Sfântul Efrem cel Nou din comuna Cristian, va fi donat schitului și un fragment din Gorunul lui Horia de la Țebea, având sigiliul Mitropoliei Ardealului . (Prin grija Fundației Dacia și a Casei de Comerț Balcanice, acesta a fost donat tuturor unităților combatante ale Statului Român, din toate categoriile de armă și în semn de mare cinstire, acesta se regăsește la baza drapelelor de luptă ale acestor unități militare).

Va urma Sfânta Liturghie, iar duminică noaptea, va avea loc o slujbă de priveghere începând cu ora 22.00, cu Acatistul Sf. Gheorghe și Acatistul Sf. Andrei, precum și o Litrughie de noapte, într-un extraordinar ceremonial religios, așa cum nu s-a mai văzut în Brașov de multă vreme.

Slujba va fi oficiată de starețul mănăstirii, Protosinghelul Clement, un părinte cu har și cu multă evlavie, precum și de preotul militar Ion Epaminond Boroș, alături de alți slujitori ai Altarului.

Luni, 14 august 2017, credincioșii din Brașov și nu numai sunt așteptați în continuare la pelerinaj. Marți, pe 15 august 2017, credincioșii sunt invitați să ia partle la slujba Adormirii Maicii Domnului, dar și la o agapă. Moaștele și icoanele Sfântului Andrei și ale Sfântului Gheorghe vor pleca din Brașov sub escortă militară, miercuri, la ora 13.00.

Comentarii

Ultimă oră