Sari la conținut

CFR Călători scoate din circulaţie 250 de trenuri

Din 12 decembrie, de la miezul nopţii, trenurile de călători vor circula după un nou grafic, valabil până în 10 decembrie 2011, ora 24.00. O primă noutate a noului grafic de circulaţie constă în scăderea semnificativă a numărului de garnituri, comparativ cu perioada decembrie 2009-decembrie 2010. Astfel, dacă anul trecut erau prevăzute, în total 1.728 de trenuri, conform noului mers al trenurilor, vor circula doar 1.478, din care 248 de trenuri de rang superior, 66 de trenuri internaţionale, 1.134 de trenuri de persoane şi 30 sezoniere. Cel mai mult s-a "tăiat" din numărul trenurilor de persoane, de la 1.336, în perioada decembrie 2009 - decembrie 2010, la 1.134, perioada 12 decembrie 2010 - 10 decembrie 2011. Din noul grafic au dispărut şi cele 36 de trenuri cu ordin special care circulau în perioadele cu vârf de trafic (sărbători religioase, vacanţe şcolare, weekend-uri sau alte perioade în care se înregistra un flux mare de călători).
O altă noutate apărută în graficul de circulaţie din perioada 2010-2011 constă în organizarea circulaţiei trenurilor de rang superior, de pe relaţia Bucureşti - Constanţa şi retur, sub forma graficului cadenţat, cu garnituri la interval de două ore în extrasezon şi o oră în sezonul estival. Conducerea CFR Călători a anunţat şi că, după finalizarea lucrărilor la infrastructura feroviară care se execută pe magistrala 300, între Câmpina şi Predeal, acelaşi sistem de circulaţie va fi implementat şi pe relaţia Bucureşti - Braşov şi retur la trenurile de rang superior. În viziunea companiei feroviare, acest sistem va fi util atât navetiştilor (care circulă pe relaţia Ploieşti-Bucureşti), cât şi turiştilor.
În ceea ce priveşte traficul internaţional, CFR Călători anunţă că, potrivit noului grafic, există legături directe spre Viena, Budapesta, Sofia, Belgrad, Chişinău, Kiev, Moscova, Istanbul, Thessaloniki. Şi în ceea ce priveşte traficul internaţional au apărut noutăţi. Astfel, din 12 decembrie 2010 va fi introdusă o cursă pe relaţia Târgu Mureş – Budapesta şi retur, prin frontiera Episcopia Bihor, iar în perioada sezonului estival va şi circula şi o grupă de vagoane directă între Chişinău şi Constanţa.

Comentarii

Ultimă oră