Sari la conținut

Cod galben de inundații pentru râuri și afluenți ai acestora din județul Brașov

cod-galben-de-inundatii-pentru-rauri-si-afluenti-ai-acestora-din-judetul-brasov

Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis, joi, 30 mai 2019, o avertizare Cod galben de inundaţii, valabilă până vineri după-amiaza (31 mai 2019), care este valabilă și pe anumite râuri și afluenți ai acestora din județul Brașov.

Una dintre avertizările valabile pentru județul Brașov a fost emisă pentru râul Olt – bazin superior amonte S.H. Hoghiz şi afluenţii aferenţi sectorului aval S.H. Hoghiz – amonte, Acumularea Ioneşti. De asemenea, o altă avertizare care afectează și județul Brașov este pe râul Buzău – bazin superior şi afluenţi bazin mijlociu şi inferior.

Totodată, meteorologii au emis o avertizare cod galben de ploi care este valabilă pentru aproape întreaga țară, până luni dimineață.


   Potrivit atenționării Administrației Naționale de Meteorologie temporar instabilitatea atmosferică va fi accentuată, joi (30 mai) îndeosebi în regiunile nordice, centrale și estice, apoi în majoritatea regiunilor. Se vor semnala averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și căderi de grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 15…25 l/mp, iar pe arii restrânse 35…50 l/mp.

Comentarii

Ultimă oră