Sari la conținut

Cod galben de ninsori și vânt în județul Brașov

cod-galben-de-ninsori-si-vant-in-judetul-brasov

Avertizare meteorologică ce vizează și Brașovul! ANM a anunţat că în intervalul 14 decembrie 2018, ora 19 – 16 decembrie 2018, ora 18.00, aria precipitațiilor se va extinde și va cuprinde cea mai mare parte a țării.

În noaptea de vineri spre sâmbătă (14/15 decembrie 2018) vor fi mai ales ninsori și se va depune un strat consistent de zăpadă. Din a doua parte a zilei de sâmbătă (15 decembrie 2018) în Dobrogea va ploua, iar în Oltenia, Muntenia, sudul Moldovei și local în Transilvania vor fi precipitații mixte și se va forma polei. Local, precipitațiile vor fi importante cantitativ.

Vântul va avea intensificări la munte, cu rafale de peste 60 km/h, dar și în regiunile sudice și sud-vestice, cu viteze, în general, de 45-50 km/h.

     De asemenea, în intervalul 15 decembrie 2018, ora 6.00 - 16 decembrie, ora 12.00 e cod portocaliu în județele Timiș și Caraș-Severin, precum și în zona de munte a județelor Hunedoara, Mehedinți, Gorj, Vâlcea, Argeș, Dâmbovița și Prahova, unde va ninge abundent, iar stratul de zăpadă nou depus va fi semnificativ. În zona montană înaltă va fi viscol, iar rafalele vor depăși 70 km/h.


   Drumarii sunt pregătiți să intervină la Brașov:

„ATENTIE! Din aceasta seara intră în vigoare o atenționare meteo de ninsori abundente valabilă pentru județul Brașov. Am luat toate măsurile necesare pentru a asigura condiții sigure de circulație. În bazele noastre de deszăpezire toate cele 56 de utilaje au fost pregătite iar în depozite avem peste 7000 de tone de material antiderapant. Vă rugăm să nu plecați la drum nepregătiți, conduceți preventiv și adaptați viteza la condițiile de drum”, a anunțat Horia Stancu, șeful Secţiei Drumuri Naţionale din cadrul Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Braşov.

Comentarii

Ultimă oră