Sari la conținut
cod-galben-de-vant-ninsori-si-polei-

UPDATE:

AVERTIZARE METEOROLOGICÃ COD PORTOCALIU la Brașov, începând de azi, 17 ianuarie, ora 18, până mâine, 18 ianuarie, ora 20.

Fenomene şi regiuni vizate: vânt puternic, viscol, zãpadã troienitã în Munţii Banatului, Carpaţii Meridionali şi Carpaţii de Curburã.

În Munţii Banatului, Carpaţii Meridionali şi Carpaţii de Curburã, viteza vântului la rafalã va depãşi 80…90 km/h, iar pe creste se vor atinge 120 - 140 km/h, viscolind ninsoarea şi troienind zãpada, iar vizibilitatea va scãdea sub 50 m.

---------------

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis un cod galben de intensificări ale vântului, ninsori însemnate cantitativ şi strat de zăpadă consistent, valabil de marţi, începând cu ora 17, până miercuri, la ora 20, în mai multe judeţe din ţară, inclusiv în Braşov.

Vor fi afectate sudul Banatului și cea mai mare parte a Olteniei și a Transilvaniei. Ninsorile vor fi însemnate cantitativ și local se va depune strat consistent de zăpadă în Carpații Occidentali, în nordul Carpaților Orientali și vestul Carpaților Meridionali, iar în cursul zilei de astăzi, 17 ianuarie, mai ales în zona Carpaților Meridionali.

Vântul va prezenta intensificări cu precădere în zona înaltă, unde rafalele vor depăși 70 - 80 km/h, viscolind ninsoarea și spulberând zăpada.

În sudul Banatului, apoi și în cea mai mare parte a Olteniei și a Transilvaniei vor fi precipitații mixte și depuneri de polei.

Comentarii

Ultimă oră