Sari la conținut
cod-portocaliu-de-ninsori-si-la-brasov

Codul portocaliu de ninsori abundente și viscol a fost prelungit, potrivit Transilvania Expres. Conform Administrației Naționale de Meteorologie, în intervalul 19 aprilie, ora 16.00 - 20 aprilie, ora 9.00, va fi în vigoare avertizarea cod portocaliu de ninsori abundente și viscol, în 11 județe din centrul și nordul țării (Gorj, Vâlcea, Argeș, Sibiu, Brașov, Covasna, Buzău, Harghita, Bacău, Neamț și Vrancea). Tot cod portocaliu de ninsori va fi în intervalul 20 aprilie, ora 18.00 - 21 aprilie, ora 9.00, în cea mai mare parte a Moldovei, iar în zona de munte a județelor Harghita, Covasna, Brașov, Sibiu, Argeș, Dâmbovița, Prahova și Buzău va ninge și se va depune strat de zăpadă, local consistent, scrie presa locală.

Având în vedere avertizarea cod portocaliu de ninsori, prefectul județului Brașov, Marian Rasaliu, a solicitat membrilor Comandamentului de iarnă să fie luate toate măsurile necesare, pentru a preîntâmpina efectele negative ale fenomenelor meteorologice prognozate pentru aceste zile.

“Am solicitat să se acorde o atenție sporită măsurilor de menținere a stării de viabilitate a rețelei de drumuri județene și naționale pentru desfășurarea în condiții de siguranță și fluență a traficului rutier, să se desfășoare acțiuni de identificare și protejare a persoanelor fără adăpost și să se asigure utilajele și materialul antiderapant. Voi monitoriza cu maximă atenție modul de îndeplinire a sarcinilor specifice de către toate instituțiile implicate pentru asigurarea unei capacități optime de acțiune și intervenție”, a declarat prefectul Marian Rasaliu.

În conformitate cu planurile de acțiune și măsurile stabilite pentru instituirea codului portocaliu, la nivelul tuturor primăriilor județului, se va asigura serviciul de permanență, pentru evaluarea și gestionarea promptă a posibilelor situații de urgență generate de fenomenele meteo specifice sezonului rece.

Comentarii

Ultimă oră