Sari la conținut

Comprest a apelat pentru curățenia de primăvară la munca prestată de deţinuţi

comprest-a-apelat-pentru-curatenia-de-primavara-la-munca-prestata-de-detinuti

Cu o criză a forţei de muncă se confruntă în ultima vreme şi firmele de salubritate, care sunt nevoite să apeleze la soluţii de compromis.

Astfel, pentru a derula campania de curăţenie de primăvară, operatorul Comprest a decis să încheie un contract cu Penitenciarul Codlea şi să angajeze 20 deţinuţi, care să lucreze la program normal.

„Am tot căutat, dar nu găsim oameni pe care să îi angajăm, astfel că pe perioada campaniilor de curăţenie generală în oraş, apelăm la deţinuţi. Costurile sunt mai mari, dar nu avem ce face. Suntem mulţumiţi însă de treaba pe care o fac, au lucrat cu simţ de răspundere”, a explicat Emil Bărbat, reprezentantul firmei Comprest.


   Fiecare deţinut a muncit câte 8 ore pe zi, iar pentru fiecare oră lucrată, compania de salubritate a plătit 13 lei fără TVA/persoană (104 lei/zi), la care se adaugă costul transportului efectiv de la penitenciar până la frontul de lucru, dar şi transportul mâncării. Banii sunt plătiţi de fapt penitenciarului şi doar o parte din sumă va fi dată la eliberare persoanei încarcerate. Prin comparaţie, un măturător angajat cu contract de 8 ore pe zi primeşte un salariu de 2.080 de lei, brut.


    „Deţinuţii au tot interesul să presteze ore de muncă, mai ales că beneficiază de o reducere a pedepsei, pentru astfel de activităţi. Nu este o premieră pentru noi, în fiecare an aducem angajaţi de acolo, pe care ne putem baza. Vor lucra în continuare alături de angajaţii noştri până vom finaliza curăţenia de primăvară, la sfârşitul lunii aprilie”, a precizat reprezentantul companiei de salubritate.


   Tot cu deţinuţii se face treabă şi în alte localităţi din judeţ. De exemplu, Primăria Râşnov cere în fiecare primăvară ajutor Penitenciarului pentru a realiza curăţeania de primăvară sau plantările din oraş.

Comentarii

Ultimă oră