Sari la conținut

Comunele brașovene Cristian, Crizbav și Teliu se află pe lista Guvernului ce cuprinde localitățile cu risc de carantinare

comunele-brasovene-cristian-crizbav-si-teliu-se-afla-pe-lista-guvernului-ce-cuprinde-localitatile-cu-risc-de-carantinare

După ce, marţi seara, premierul României, Ludovic Orban, a anunţat că trei sau patru localităţi din judeţul Braşov sunt evaluate în ceea ce priveşte posibilitatea instituirii carantinei, ieri, Prefectul Braşovului, Cătălin Văsii, a afirmat că localităţile respective sunt Cristian, Crizbav şi Teliu, însă a precizat că, cel puţin deocamdată, nu există motive pentru carantinarea acestora.

Mai exact, reprezentantul Guvernului în teritoriu a declarat că cele trei localităţi au depăşit 3 cazuri active de COVID-19 la mia de locuitori, astfel că a fost declanşată o anchetă de către Direcţia de Sănătate Publică Braşov.


         „Pe teritoriul administrativ al comunelor Cristian şi Crizbav îşi desfăşoară activitatea agenţi economici, iar cazurile au fost confirmate la unii dintre aceştia, nu în localităţi. Rapoartele anchetelor au fost trimise Institutului Naţional de Sănătate Publică (INSP), de către Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Braşov, fără a se recomanda instituirea carantinei”, a explicat prefectul.

Care este procedura de instituire a carantinei într-o localitate


    Conform procedurilor, în baza raportului primit de la DSP Braşov, INSP stabileşte dacă este sau nu cazul instituirii carantinei. Dacă se constată că trebuie instituită carantina, INSP transmite Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Braşov un act oficial în acest sens. În baza acestui document, Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă emite hotărârea de instituire a carantinei, pe care o trimite comandantului acţiunii, respectiv secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat. Acesta, la rândul lui, emite ordinul de carantinare a localităţii în cauză, document în care în care sunt incluse şi măsurile specifice.


   „INSP transmite către comitetele judeţene pentru situaţii de urgenţă numai adresele prin care dispune carantinarea. În condiţiile în care nu am primit un astfel de document, cred că în acest moment nu se pune problema carantinării celor trei localităţi”, a mai spus Cătălin Văsii.


  Reprezentantul Guvernului în teritoriu a mai spus că situaţia din cele trei comune va fi monitorizată în continuare de Direcţia de Sănătate Publică Braşov.

Lista lungă: Teliu, Crizbav, Cristian, Budila, Săcele, Augustin, Braşov


      Din surse neoficiale, cu rezervele aferente, localităţile din judeţul Braşov unde există un număr mare de persoane confirmate ca fiind infectate cu coronavirus sunt: Teliu, Crizbav, Cristian, Budila, Săcele, Augustin, muncipiul Braşov. Având aceste informaţii, trebuie făcute câteva precizări: focarele de infecţie au explodat în comunităţile defavorizate, unde locuiesc preponderent rromi, iar la Cristian, problemele au apărut la compania Hutchinson.

Comentarii

Ultimă oră