Sari la conținut

Concert simfonic: „Seara Mozart”, la Filarmonica Braşov

concert-simfonic-seara-mozart-la-filarmonica-brasov

O „Seară Mozart”. Asta le propun artiştii Filarmonicii melomanilor braşoveni, joi, 21 noiembrie 2019, de la ora 19.00, la Sala Patria.


   „E un concert pe care Orchestra îl va susţine cu un program 100% Mozart, de aceea se şi cheamă „Seara Mozart”.

 Programul cuprinde trei lucrări ale marelui compozitor. Este vorba de Simfonia nr. 30 KV 202, Concertul pentru clarinet si orchestra KV în La Major 622 şi Simfonia nr. 41 KV 551 „Jupiter”. Este un program pe care cu siguranţă publicul meloman îl va asculta cu mare plăcere”, a explicat violoncelistul Anton Niculescu, directorul Filarmonicii.


   Orchestra va fi condusă de dirijorul angajat al Filarmonicii Braşov, maestrul Cristian Oroşanu, iar solist va fi clarinestistul Dan Avramovici.


    Preţul unui bilet este de 30 de lei. Biletele se pot achiziţiona de la Sala Patria sau on-line pe www.bilet.ro.

Cristian Oroşanu, în prezent dirijor permanent al Filarmonicii Braşov, este definit prin muzicalitatea, competenţa, inteligenţa artistică, gestica elegantă şi clară. Dirijorul a parcurs într-un timp record o carieră ascendentă, reputaţia sa depăşind graniţele ţării noastre. Stau mărturie debuturile remarcabile la pupitrul unor cunoscute orchestre europene şi nu numai. Cristian Oroşanu a susţinut concerte cu BBC Scotish Orchestra, Orchestre de Chambre de Paris, Orchestra Lamoureux, Orchestra Filarmonica din Bruxelles, Orchestra Filarmonica din Strasbourg, Orchestra Naţională din Porto, Orchestra Nationala Radio Bucureşti, Orchestra Radio Daneză, aceasta din urmă în cadrul Concursului Internaţional Malko unde a câştigat Premiul II. În Japonia, artistul a dezvoltat o strânsă colaborare cu un ansamblu nou, tânăr, dinamic, Hyogo Performing Arts Center Orchestra, unde a dirijat spectacolele Lacul lebedelor, de Ceaikovski şi Sărbătoarea primăverii, de Strawinski. Cu un repertoriu larg, ce cuprinde lucrări din toate epocile muzicale, Cristian Oroşanu este prezent în stagiunile tuturor orchestrelor româneşti, fiecare apariţie a sa bucurându-se de aprecieri unanime. În domeniul liric a activat ca dirijor permanent al Operelor Naţionale din Cluj, Bucureşti şi Iaşi. În repertoriul său sunt incluse peste 35 de titluri de creaţii ale genului.

   Dan Avramovici a fost invitat sa faca parte din juriile unor concursuri internationale, ţinând de asemenea cursuri de măiestrie şi interpretând în recitaluri şi concerte atât în România, cât şi în străinătate. A obţinut mai multe premii iar în calitate de solist a susţinut concerte în Germania, Elvetia, Ungaria, Italia, Romania şi Coreea de Sud fiind acompaniat de Filarmonica „G. Enescu” Bucureşti, Orchestra Naţională Radio, Filarmonicile din Ploieşti, Craiova, Bacău, Iaşi, Timişoara, Braşov, Botoşani, Râmnicu-Vâlcea, Constanţa şi colaborând cu dirijori precum Cristian Mandeal, Horia Andreescu, Ion Baciu, I.Ionescu-Galaţi, Ovidiu Bălan, Camil Marinescu, Teodor Costin, Rafaele Tiseo, Alfonso Saura, Ladislau Rooth, D. Staicu si Fl.Totan.


    În prezent este solist concertist al Filarmonicii George Enescu din Bucureşti.

Comentarii

Ultimă oră