Sari la conținut
concurs-de-fotografie-pentru-elevi-si-studenti-organizat-de-inspectoratul-judetean-de-politie-brasov

Inspectoratul Județean de Poliție Brașov organizează un concurs foto pentru elevii și studenții brașoveni: „Un secol de istorie într-o fotografie”.

Elevii și studenții brașoveni vor avea ocazia să-și pună în valoare talentul de fotografi, dar și creativitatea, participând în luna august la un concurs organizat de Inspectoratul Județean de Poliție Brașov, în colaborare cu Universitatea Transilvania, cu Asociația Kronfilm Brașov și cu Asociația Internațională a Polițiștilor (IPA) - Regiunea 1 Brașov.

Tinerii se vor putea înscrie la concurs începând cu data de 1 august 2018 și până pe 31 august 2018, pe site-ul IJP Brașov sau pe site-ul asociației, unde vor găsi și regulamentul și detalii despre concurs.

Potrivit organizatorilor, pot participa elevii având vârsta de minim 14 ani și studenții de până în 26 de ani, condiţia fiind să aibă buletin de Braşov.

„Prin acest eveniment, dedicat împlinirii a 100 de ani de la Marea Unire, se doreşte reconcilierea tinerilor cu istoria”, a explicat Radu Dascălu, reprezentant al IPA Braşov şi al Asociaţiei Kronfilm, dar şi fost şef al Serviciului Criminalistic, din cadrul IPJ Braşov.

Tinerii sunt invitați să realizeze fotografii legate de Marea Unire (exemplu: monumente, arme, uniforme, persoane în viață etc.) și să înscrie maximum trei dintre ele (considerate cele mai interesante și mai reușite) în concurs. Important este să fie creative şi originale.

   Toate instantaneele vor intra mai apoi în jurizare, care va avea loc în perioada 1-10 septembrie 2018.

Premiul I constă într-un laptop, premiul al II-lea într-o tabletă, iar premiul al III-lea într-un smartphone. În plus, se vor acorda două premii speciale, unul pentru cea mai bună reprezentare a Poliției Române într-o fotografie, iar celălalt pentru cel mai bun mesaj istoric.

Câștigătorii vor fi desemnați de un juriu format din reprezentanți ai instituțiilor organizatoare, în baza unor criterii precum realizarea tehnică, creativitate, originalitate ș.a..

Câștigătorii ar urma să fie anunțați pe 10 septembrie 2018, în prima zi a anului școlar 2018 - 2019, iar la deschiderea anului universitar (1 octombrie 2018) va avea loc o expoziție cu cele mai interesante lucrări, ce va fi vernisată la Aula Universităţii.

Comentarii

Ultimă oră