Sari la conținut

O bună sănătate orală începe de la vârstă timpurie!Specialiştii de la Clinica Dentară dr. Vlădău Studio pot îmbunătăţi aspectul facial şi dentar la orice vârstă, dar Aso­cia­ţia Americană de ­Orto­donţie recomandă ca un copil să fie consultat pentru o ­evaluare ortodontică nu mai târziu de 7 ani.
Studiile arată că 70 % dintre copiii cu vârsta între 9 şi 17 ani au nevoie de tratamente ortodontice pentru a corecta problemele dentare apărute, asigurarea unei igiene dentare optime şi creşterea încrederii în sine, lucru extrem de important în perioada de creştere.
Cea mai bună metodă de tratament este prevenţia. De aceea este bine să cunoaştem semnele clinice ale anomaliilor dento-maxilare, care depistate la timp şi înlăturate pot să ducă la evitarea tratamentelor de mai târziu sau pot măcar uşura şi scurta perioada de tratament. Câteva exemple de astfel de probleme ar fi: respiraţie orală, persistenţa obiceiului de sugere a degetului sau a suzetei după vârsta de 3-4 ani, muşcarea buzei inferioare, deglutiţia de tip infantil (pentru a înghiţi copilul interpune limba între dinţi), dinţi care erup în poziţii anormale şi nu în ultimul rând spaţii sau înghesuiri dentare.
De aceea, dacă aveţi orice dubiu legat de dezvoltarea aparatului dento-maxilar al copilului, este bine să vă adresaţi unui medic specialist în ortodonţie şi ortopedie dento-facială.
Pedodonţia este specialitatea stomatologică care se ocupă cu profilaxia şi tratamentul dinţilor de lapte şi a dinţilor permanenţi tineri.
„Este extrem de important ca prima vizită a copilului în cabinetul dentar să fie o experienţă pozitivă, astfel încât copilul să capete încredere şi să se bucure de următoarele întrevederi. Copilul va cunoaşte medicii şi echipa noastră, va primi răspunsuri detaliate şi explicaţii la toate întrebările, astfel încât teama să fie minimalizată.
Pentru a putea oferi tot ce este mai nou şi mai bun pacienţilor noştri, clinica dispune de tehnologie de ultimă oră. Aceasta permite depistarea problemelor în stadii incipiente şi realizarea unor tratamente dentare de înaltă precizie: diagnosticare şi examinare orală completă, tratamente de prevenţie a cariilor cu fluor, sigilări dentare, tratamente minim invazive, radiografii digitale cu minimă expunere la radiaţii.” ne-a declarat dr. Claudia Ursu, medic Specialist Ortodonţie şi Pedodonţie. La Clinica Dentară dr. Vlădău  Studio, profesionalismul se ­îmbină perfect cu dragostea şi grija faţă de nevoile copiilor.

Alătură-te şi tu campaniei Sănătate orală pentru copilul meu!  În perioada 1 iunie – 30 iunie la clinica stomatologică Doctor Vlădău Studio copii şi adolescenţii beneficiază de consultaţii stomatologice gratuite şi 30 % reducere pentru orice tratament stomatologic: profilaxie, terapie, ortodonţie. Programări la telefon: 0268 47 47 01 sau la sediul clinicii din strada 13 Decembrie, nr. 1.


www.drvladau.ro

Comentarii

Ultimă oră