Sari la conținut

Continuă la Brașov manifestările din „Săptămâna prevenirii violenţei”

continua-la-brasov-manifestarile-din-saptamana-prevenirii-violentei

Ziua de marţi din cadrul Săptămânii prevenirii violenţei a fost dedicată de către poliţişti prevenirii violenţei în familie şi a hărţuirii stradale.


   Cum unul dintre capitolele pe care poliţiştii le-au expus a fost cel al hărţuirii sexuale şi hărţuirii stradale, oamenii legii au ales una din facultăţile la care studenţii sunt în majoritatea lor fete, cea de Sociologie şi Comunicare.


   „În această zi au primit informaţii despre ce au de făcut în momentul în care se vor afla în astfel de situaţii. De asemenea, noi venim cu informaţii extrem de utile legate de prevenirea violenţei în familie, tot o formă de violenţă împotriva femeilor”, a explicat sefa Biroului de Analiză şi Prevenirea Criminalităţii, comisar şef Mihaela Hermenean.

Studenţilor li s-a explicat ce înseamnă violenţă în familie şi hărţuire stradală şi ce au de făcut în cazul în care devin victime ale vreuneia din aceste infracţiuni. Poliţiştii le-au prezentat şi câteva filmuleţe pentru ca totul să fie mai elocvent, iar la final le-au oferit sfaturi pentru evitarea ajungerii în asemenea situaţii sau, în cazul în care devin victime, pentru rezolvarea problemelor.

Săptămâna prevenirii criminalitatii a debutat luni, la Cristian, cu Ziua porţilor deschise la Postul de Poliţie Cristian, unde poliţiştii din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale Braşov, ai Serviciului Criminalistic şi ai Serviciului Rutier, au prezentat aparatura şi tehnica din dotare.

Tot luni, angajaţii din cadrul Biroului de Analiză şi Prevenirea Criminalităţii au desfăşurat activităţi cu caracter educativ-preventiv cu cei peste 300 elevi de la şcolile gimnaziale din comună.

Acţiunea de marţi s-a desfăşurat în corpul T al Universităţii Transilvania, iar evenimentele vor continua până vineri, inclusiv.

„În data de 5 iunie, tema va fi prevenirea delicvenţei juvenile şi a victimizării minorilor, în ziua de 6 iunie poliţiştii brașoveni vor desfăşura activităţi de prevenire a infracţiunilor contra patrimoniului, iar vineri, 7 iunie, vor avea loc activităţi privind siguranţa rutieră”, a informat subcomisarul Alina Ivan, purtătorul de cuvânt al IPJ Braşov.

Comentarii

Ultimă oră