Sari la conținut
continua-modernizarea-strazilor-in-feldioara

După programul privind introducerea canalizării, proiectele care au început să fie implementate încă de anul trecut în Feldioara vizează dezvoltarea şi modernizarea infrastructurii rutiere şi pietonale.

Lucrările s-au desfăşurat mai întâi în satul Rotbav, unde au fost asfaltate mai multe străzi, amenajându-se şi o serie de trotuare şi spaţii verzi.

Primăria a elaborat însă şi un amplu proiect de asfaltare a tuturor străzilor din Feldioara, proiect pe care l-a înaintat, spre aprobare şi finanţare, în cadrul Programului Naţional de Dezvoltare Regională.

Valoarea proiectului, care a fost aprobat la sfârşitul anului trecut, se ridică la 11 milioane de lei, fiind cea mai mare investiţie care va începe în cel mai scurt timp.

Asfaltarea şi modernizarea străzilor din cartierul Brazilor, cartier de blocuri aparţinând comunei Feldioara, este o investiţie mai mult decât necesară, deoarece în acest cartier străzile aveau în mare măsură carosabilul deteriorat, gropile şi noroiul fiind prezente la tot pasul, și din lipsa de parcări şi trotuare.

Lucrările propriu-zise au început în urmă cu un an, astfel încât în zona menţionată se amenajează şi trotuarele, dar şi o serie de parcări pentru autoturismele aflate în proprietatea cetăţenilor.

În 2017 s-a lucrat efectiv până la venirea iernii, astfel încât în prezent se poate vorbi despre modernizarea unei bune părţi din infrastructura rutieră şi pietonală a zonei.

Şantierul va fi redeschis în cel mai scurt timp, în funcţie şi de vreme, astfel încât anul acesta lucrările vor fi încheiate, valoarea totală a investiţiei ridicându-se la 1,9 milioane de lei.

Comentarii

Ultimă oră