Sari la conținut

Copiii au ocazia să învețe să toarcă și să țeasă, la Muzeul din Casa Junilor

copiii-au-ocazia-sa-invete-sa-toarca-si-sa-teasa-la-muzeul-din-casa-junilor

Joi, 21 septembrie 2017, de la ora 18.00, 15 copii, cu vârste între 6 şi 12 ani, vor face cunoștință cu îndeletnicirile bunicilor de odinioară, luând parte la un atelier gratuit de tors şi ţesut, organizat la Casa Junilor (sediul Uniunii Junilor din Scheii Brașovului și Brașovul Vechi), pe str. Prundului nr. 1, Brașov.


   „Prin atelierele de educaţie non-formală din cadrul proiectului, copiii au prilejul să ia contact cu vechile meşteşuguri practicate în regiunile etnografice ale Ţării Bârsei şi Ţării Făgăraşului, ca prim pas în învăţarea unor practici ca torsul, cusutul de mână sau ţesutul la război.

La atelierul de joi, cei mici vor afla povestea firului de lână, printr-o experienţă interactivă, coordonată de artizanul Elena Dănilă. Copiii vor vedea cum prind viaţă sub ochii lor daracii pentru pieptănat lâna, furcile, fusurile şi războiul de ţesut”, au precizat iniţiatorii proiectului.

Atelierul face parte din proiectul „Muzeul din Casa Junilor”, finanţat de Primăria Municipiului Braşov şi realizat de Uniunea Junilor din Şcheii Braşovului şi Braşovul Vechi, în parteneriat cu Asociaţia „Mă implic” (co-finanţator), derulat în perioada august-noiembrie 2017.

Prin atelierele de educaţie non-formală din cadrul proiectului, copiii au prilejul să ia contact cu vechile meşteşuguri practicate în regiunile etnografice ale Ţării Bârsei şi Ţării Făgăraşului, ca prim pas în învăţarea unor practici ca torsul, cusutul de mana sau ţesutul la război.

Comentarii

Ultimă oră