Sari la conținut

Copiii de la Grădinița nr. 11 pe „Tărâmul verde al bucuriei”

copiii-de-la-gradinita-nr-11-pe-taramul-verde-al-bucuriei

Odată cu sosirea primăverii, în Grădinița cu Program Prelungit ,,Căsuța Bucuriei” nr. 11 din Brașov s-au demarat activitățile din cadrul Programului Spații Verzi - 2019, program finanțat de MOL România și Fundația pentru parteneriat, ce poartă sugestiv numele de ,,Tărâmul verde al bucuriei”, care are ca scop înfrumusețarea și înverzirea spațiului verde al grădiniței pentru creșterea calitativă și cantitativă a activităților educaționale desfășurate în aer liber de către copiii grădiniței, având ca tematică sănătatea și protecția mediului.


   Programul a fost câștigat cu sprijinul și implicarea Asociației pentru Dezvoltare Comunitară Durabilă ALUTUS și al asociației de părinți a grădiniței.


   Obiectivele majore ale acestui program sunt focusate pe: îmbogățirea infrastructurii educaționale și de joacă și creșterea conectivității copiilor cu natura, deoarece Grădinița „Căsuța Bucuriei” nr.11 urmărește în primul rând starea de bine a copilului și oferirea de servicii integrate de calitate și incluzive de educație timpurie pentru copii și familii.


   Activitățile proiectului sunt numeroase și sunt implicați deopotrivă părinții, partenerii și desigur, preșcolarii iar prima activitate a avut loc în această săptămână, când s-au plantat pomi fructiferi. Fiecare pom plantat a fost „adoptat” de o grupă de preșcolari care va participa la programul de îngrijire al acestora.

„Adopția” pomului va ajuta copii să înțeleagă mai bine faptul că natura din mijlocul orașelor noastre are nevoie de ajutorul oamenilor, al nostru tuturor.

Celelalte activități din proiect care se vor desfășura cu ajutorul și implicarea părinților și a partenerilor sunt: acoperirea cu gard viu a gardului din fier forjat existent, gazonarea unei zone, crearea unor trasee cu jocuri educaționale și sportive, confecționarea și montarea unui hotel de insecte, achiziționarea, pictarea și montarea unor cuiburi de păsări și lilieci conforme pentru speciile din zonă.


    Cu sprijinul unui colectiv profesionist de cadre didactice al grădiniței, prin intermediul acestui program, copiii vor învăța că protejând natura, ne protejăm sănătatea, iar cel mai mare câștig este reprezentat de formarea unor caractere frumoase și responsabile cu natura, căci natura nu ne cere să fim geniali, ci doar să fim raționali!

Comentarii

Ultimă oră