Sari la conținut

Copiii din mediile defavorizate din Braşov vor primi „Prima Carte” pentru acasă

copiii-din-mediile-defavorizate-din-judetul-brasov-vor-primi-prima-carte-pentru-acasa

1.300 de copii din mediul rural din judeţul Brașov vor primi, în perioada următoare, „Prima Carte”, iar în 17 grădiniţe din cele mai defavorizate comunităţi din Braşov vor fi amenajate centre de bibliotecă, pentru a încuraja cititul împreună cu cei mici – acasă şi la grădiniţă.

Toate acestea se întâmplă graţie unui program pilot - „Fiecare copil merită o poveste", iniţiat de Asociaţia OvidiuRo, care a mai pornit din judeţul Braşov, în 2010, un proiect prin care să fie aduşi copiii la grădiniţă, iar părinţii lor au primit tichete pentru a le cumpăra rechizitele necesare, iar proiectul s-a transformat, mai apoi, în lege.

Programul pilot „Fiecare copil merită o poveste” este parte a unui parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean (IŞJ) Braşov pentru creşterea calităţii educaţiei preşcolare în mediile defavorizate.

Programul va fi lansat mâine (12 aprilie 2019) la Braşov, când vor fi susţinute două sesiuni de formare, respectiv: o sesiune de training pentru profesorii din învăţământul preşcolar - metodişti şi responsabili de cercuri pedagogice care, pe bază de voluntariat, vor deveni ei înşişi formatori în tehnici de predare centrate pe dezvoltarea limbajului, pentru toţi cei 950 de profesori de învăţământ preşcolar din judeţ. Totodată va fi şi o sesiune de formare cu profesorii de învăţământ preşcolar din mediul rural care vor beneficia de centrele de bibliotecă pentru sala de grupă, puse la dispoziţie de OvidiuRo.

Ulterior, OvidiuRo va susţine şi alte întâlniri cu profesorii din Braşov, în cadrul programului.

Programul „Fiecare copil merită o poveste” a fost lansat în luna septembrie 2018 şi va ajunge, până la finalul lui 2019, în fiecare dintre judeţele ţării.

În total, „Fiecare copil merită o poveste" va duce, la nivel naţional, un mix de intervenţii constând în: 500 de centre de bibliotecă adaptate vârstei preşcolare, formarea unui număr de 35.000 de profesori în metode de dezvoltare a comunicării orale şi a premiselor citirii şi scrierii folosind cărţi ilustrate, inclusiv un kit de literaţie pentru fiecare profesor şi distribuirea a 100.000 de cărţi ilustrate pentru copiii din mediul rural, prin proiectul „Prima mea Carte".

Comentarii

Ultimă oră