Sari la conținut
corona-a-luat-bronzul

Corona Brașov a câștigat medaliile de bronz ale Ligii Naționale de handbal feminin. Fetele antrenate de Bogdan Burcea și Dumitru Berbece au trecut în deplasare de HC Zalău cu scorul de 29-21 (16-17) și au încheiat astfel întrecerea internă pe ultima treaptă a podiumului, în spatele super puterilor CSM București și HCM Baia Mare.

Handbalistele Coronei au plecat spre Zalău, hotărâte să se întoarcă acasă cu medaliile de bronz atârnate de gât. Hotera și compania aveau nevoie de o victorie în meciul din infernul zălăuan pentru a nu sta la mâna celorlalte  rezultate. În prima parte jocul a fost extrem de echilibrat. S-a mers cap la cap iar la odihnă s-a intrat cu trupa condusă de Gheorghe Tadici în avantaj de un gol, scor 17-16. În repriza a doua, Zamfir a marcat din toate pozițiile fiind excelent secondată de Briscan, Pricopi și Hotea. Apărarea a mers senzațional, Dedu și Mârcă au închis poarta și Corona nu a primit decât 4 goluri în 30 de minute de joc. S-a încheiat 29-21 și Brașovul a acumulat 53 de puncte, cu unul mai mult decât Dunărea Brăila care a terminat sezonul pe poziția a patra a clasamentului.

„Am fost o echipă”. Corona a arătat ca o adevărată echipă în jocul de la Zalău iar acest lucru s-a văzut pe tabela de marcaj. Fetele s-au sacrificat una pentru alta, s-au ajutat în apărare și au fost altruiste în atac. Cu o astfel de atitudine brașovencele au câștigat la Zalău și au primit medaliile de bronz. „În meciul de la Zalău vreau să evidenţiez în primul rând echipa, pentru că în acest fel am reuşit să câştigăm acest joc. A fost un meci cu adevărat nebun, dar fetele au crezut în şansa pe care o au şi au reuşit să câştige. A fost un meci greu, aşa cum a fost tot sezonul acesta pentru noi, dar suntem cu toţii fericiţi că l-am încheiat cu bine. Sperăm ca la meciul din Cupa României, de miercuri, să avem parte de o sală plină căreia să îi mulţumim pentru susţinerea din acest sezon", a spus Burcea la finalul meciului de la Zalău.
Pentru Corona au marcat: Zamfir 10 goluri, Briscan și Pricopi câte 4, Hotea 3, Bondar, Cartaș și Chiper câte 2, Țăcălie și Neagu câte o reușită fiecare.

Al treilea an pe podium. Corona Brașov a terminat campionatul pe ultima treaptă a podiumului pentru al treilea an consecutiv și a obținut astfel calificarea în sezonul viitor al Cupei EHF. La finalul partidei care a consfințit cucerirea medaliilor de bronz, antrenorul Coronei, Bogdan Burcea a declarat că este mândru de echipă şi că jucătoarele meritau aceste medalii după sezonul extrem de disputat de care au avut parte. „A fost un an în care am avut parte şi de bune dar şi de mai puţin bune. Ţin să îmi felicit echipa pentru acest ultim meci de campionat în care fetele au luptat din primul până în ultimul minut pentru a avea la gât bronzul pe care, fără doar şi poate, îl merită. Sunt nişte medalii muncite, pentru că numai noi ştim prin câte am trecut, cu multe accidentări care au făcut ca unele meciuri să fie şi mai grele, dar iată că totul a trecut, iar acum, la final, pentru al treilea an consecutiv, echipa termină cu medalie la gât. Sunt mândru de ele pentru că ştiu cu ce efort au ajuns să termine pe podium”, a spus Burcea.

Corona va juca în EHF.  Fetele de la Corona Brașov sunt foarte aproape de finalul unui sezon în care și-au îndeplinit toate obiectivele. Hotea și compania au încheiat campionatul pe locul al treilea în spatele echipelor stelare de la CSM București și HCM Baia Mare iar în cupa EHF au ajuns până în semifinale. Anul viitor CSM București ne va reprezenta în Champions League, iar HCM Baia Mare și Corona Brașov vor evolua în cupa EHF. Cea de-a patra echipă calificată în cupele europene se va stabili în urma final-four-ului Cupei României. Corona Brașov își începe aventura în Cupa României miercuri, pe propriul teren cu o confruntare de foc cu CSM București.

Comentarii

Ultimă oră