Sari la conținut

Corona Braşov participă, în week-end, la turneul amical de la Râmnicu Vâlcea

corona-brasov-participa-in-weekend-la-turneul-amical-de-la-ramnicu-valcea

Echipa de handbal Corona Braşov începe seria jocurilor amicale.

  După o perioadă de o lună în care antrenorii au îmbinat antrenamentele fizice cu cele tehnico tactice, Corona participă vineri şi sâmbătă (3 și 4 august 2018), la un turneu amical la Râmnicu Vâlcea, acolo unde vor juca în compania echipelor Danubius Galaţi, CSM Slatina şi cu echipa gazdă, SCM.

Pentru că îşi doreşte să vadă potenţialul tuturor jucătoarelor în meciurile de verificare din această lună, antrenorul principal al Coronei, Ion Crăciun a declarat că nu va pune presiune pe fete în această perioadă.

„Aşteptăm cu toţii cu interes să vedem echipa şi în meciuri. Nu îmi doresc să punem presiune pe echipă şi pe rezultat, pentru că vreau înainte de toate să văd fiecare jucătoare în teren. Ca mai toate echipele şi noi trebuie să lucrăm acum la omogenizare, la aşezarea echipei în teren. În perioada de meciuri amicale se încearcă, de regulă, mai multe variante şi apoi când se apropie startul sezonului vezi cel mai bine cum arată echipa. La Vâlcea, vreau să văd în primul rând, că echipa reuşeşte să aplice în joc, ceea ce am lucrat luna aceasta la antrenamente, atât pe partea de apărare cât şi pe atac”, a explicat antrenorul principal al Coronei, Ion Crăciun.

Ion Crăciun a mai adăugat că este mulţumit de felul în care a decurs pregătirea până acum şi de implicarea fetelor în antrenamente.

„Până acum fetele au fost receptive la ceea ce am cerut şi sper ca la fel să stea lucrurile şi în jocuri. Vreau o echipă care să urmeze indicaţiile de pe bancă şi care să îndeplinească sarcinele pe care le cerem de la ele. Nu mai este foarte mult timp la dispoziţie până când începem să jucăm pe puncte şi trebuie să facem totul pentru a fi cât mai bine pregătiţi”.

După turneul de la Râmnicu Vâlcea, Corona are programate două partide de verificare cu Măgura Cisnădie, pe 8 august 2018 la Cisnădie şi pe 10 august 2018, ora 17.00, la Braşov, urmând ca în perioada 17-18 august 2018 să participe la un turneu la Roman alături de SCM Gloria Buzău, Danubius Galaţi şi CSM Roman.

Pe finalul lunii august, handbalistele Coronei se vor deplasa în Croaţia, pentru un turneu la Koprivnica, alături de Podravka, Krim şi Pogon Baltica Szczecin.

............................................................................................

Update:

Echipa de handbal Corona Braşov a început cu dreptul turneul de la Râmnicu Vâlcea, la care participă în acest week-end. Braşovencele, antrenate de Ion Crăciun şi Gică Anton, au câştigat partida cu CSU Danubius Galaţi, cu 29-24, după ce la pauză tot ele au condus, cu 16-13.

Pentru Corona au marcat: Buceschi 7, Tîrcă 7, Dmitrovic 5, Ciuciulete 3, Chiper 2, Vetkova 1, Creţu 1, Neagu 1 şi Chiricuţă 1.

În cel de-al doilea meci, al turneului, Corona va juca vineri, de la ora 17.00, în compania echipei CSM Slatina.


Update:

Corona Braşov a terminat competiția desfășurată la Râmnicu Vâlcea pe locul doi.

Antrenorul echipei de handbal Corona Braşov, Ion Crăciun, este mulţumit de prestaţia echipei în primul turneu amical al verii, care s-a desfăşurat în acest week-end la Râmnicu Vâlcea.

Handbalistele Braşovului au câştigat primele două partide, 29-24 (16-13) cu CSU Danubius Galaţi, respectiv 33-27 (15 -12) cu CSM Slatina, şi au pierdut cu 29-27 (15-14) ultimul joc cu gazdele de la SCM Râmnicu Vâlcea, terminând astfel competiţia pe locul 2.

Rezultatele meciurilor:

Corona Brașov - SU Danubius Galaţi, scor 29 -24, după ce la pauză tot brașovencele au condus cu 16-13. Pentru Corona au marcat: Buceschi 7, Tîrcă 7, Dmitrovic 5, Ciuciulete 3, Chiper 2, Vetkova 1, Creţu 1, Neagu 1 şi Chiricuţă 1.

Corona Brașov - CSM Slatina, scor 33-27 (15-12). Pentru Corona au marcat: Ciuciulete 7, Chiper 6, Buceschi 5, Tîrcă 4, Chiricuţă 3, Lopătaru 3, Dmitrovic 3, Vetkova 1, Ciolan 1

Corona Brașov -– SCM Râmnicu Vâlcea 27-29 (14-15). Pentru Corona au marcat: Dmitrovic 6, Buceschi 5, Chiper 3, Chiricuţă 3, Tîrcă 3, Neagu 3, Ciuciulete 3, Vetkova 1.

Tehnicianul Coronei a declarat că tot ce şi-a dorit din aceste partide a fost să vadă întreaga echipă în joc.

„A fost un turneu util pentru noi. La acest moment nu este atât de important să punem preţ pe rezultate, pentru că avem nevoie să vedem toate fetele la joc, să vedem clar ce merge bine şi de asemenea ce nu merge şi trebuie corectat. Pot spune că sunt mulţumit pentru primele trei meciuri în această formulă. Se simte că sunt multe fete noi în echipă şi că va dura puţin până echipa se omogenizează, dar am văzut în joc şi multe lucruri bune. Fetele s-au achitat de sarcinile cerute şi am văzut în teren o echipă disciplinată care a crescut în joc de la meci la meci. Mă bucur că am terminat fără accidentări acest turneu, pentru că pe alocuri s.-a jucat un pic prea dur pentru nişte meciuri de verificare, dar una peste alta, ne întoarcem fără probleme, iar acesta este un lucru bun. Trebuie să ne pregătim în continuare pentru partidele de verificare care vor urma şi să ne putem la punct cu tot ce trebuie corectat”, a spus Ion Crăciun.

În perioada 17-18 august 2018, formaţia antrenată de Ion Crăciun şi Gică Anton va participa la un turneu la Roman, alături de SCM Gloria Buzău, Danubius Galaţi şi echipa gazdă CSM. De asemenea, pe finalul lunii august 2018, handbalistele Coronei se vor deplasa în Croaţia, pentru un turneu la Koprivnica, alături de Podravka, Krim şi Pogon Baltica Szczecin.

Comentarii

Ultimă oră