Sari la conținut

Coronavirusul mută slujbele în curţile bisericilor din Braşov

coronavirusul-muta-slujbele-in-curtile-bisericilor-din-brasov

Coronavirusul mută slujbele în curţile bisericilor din Braşov. Preoţii din oraş au participat la o instruire (în care şeful Spitalului Militar a explicat măsurile de siguranță).

Bisericile din Braşov au început să anunţe enoriaşii că slujbele vor fi ţinute de acum în aer liber, în contextul crizei coronavirus.

Astfel de măsuri au fost confirmate la Biserica „Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel” (str. Aurel Vlaicu) şi de la Biserica „Adormirea Maicii Domnului” (str. Bisericii Române). La ambele biserici, peoţii parohi i-au asigurat pe credincioşi, în cazul liturghiilor, că icoanele se dezinfectează perioadic și că se face dezinfectare în lăcaşele de cult.


   Potrivit noilor măsuri de prevenţie, sunt de evitat aglomerările de mai multe 50 de persoane în aceeaşi incintă şi totodată, se insistă pe „distanţa socială”, minim 1 - 1,5 metri între persoane.


Vineri, 13 martie 2020, la sediul Protopopiatului Braşov a avut loc şedinţa administrativă extraordinară cu preoţii din parohiile Protopopiatului Braşov.


     „Pe ordinea de zi s-a aflat în discuţie situaţia specială datorată epidemiei de coronavirus (Covid-19) de pe teritoriul României. În cadrul şedinţei s-au prezentat îndrumările către parohii pentru respectarea unor măsuri de prevenire a îmbolnăvirii cu noul Coronavirus (Covid-19), avizate de catre Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă şi Ministerul Sănătăţii. Aceste măsuri şi informaţii necesare prevenţiei au fost explicate de domnul colonel medic, dr. Alexandru Keresztes, comandantul Spitalului Militar «Regina Maria» Braşov”, informează Protopopiatul.

Comentarii

Ultimă oră