Sari la conținut

Corpul A al Colegiului Naţional „Unirea” intră pentru un an în reparaţie capitală

corpul-a-al-colegiului-national-unirea-intra-in-reparatie-capitala

După mai multe încercări nereuşite, în care licitaţiile de lucrări nu au fost finalizate, Primăria Braşov a reuşit să semneze contractul de lucrări pentru reparaţiile capitale la Corpul A al Colegiului Naţional „Unirea”.

Investiţia, este extrem de importantă, pentru că starea acestei clădiri necesită o intervenţie majoră şi, în plus, este primul proiect care prevede montarea unui lift exterior pentru persoanele cu dizabilităţi la o clădire existentă, în care funcţionează o unitate de învăţământ.

„Sper ca săptămâna viitoare să dăm ordinul de începere a lucrărilor, iar până vara viitoare acestea să fie încheiate. Vom reface acoperişul, faţadele - inclusiv elementele decorative, şi vom monta un lift pe faţada dinspre curte. La interior se vor executa lucrări la sălile de clasă, holuri, grupuri sanitare şi la reţelele de utilităţi. În plus, pentru creşterea siguranţei elevilor şi cadrelor didactice, pe holuri va fi montat un sistem de supraveghere video”, a explicat viceprimarul Braşovului Barabas Laszlo.

Contractul a fost semnat prin Asocierea dintre SC Construcciones SC Deco SA (firmă din Spania, cu sucursală în România) cu SC Eisen Land SRL (Gorj), iar termenul de finalizare a lucrărilor este de 12 luni de la emiterea ordinului de începere.


   Conform proiectului, acoperişul va fi reparat şi va fi tratat din punct de vedere al protecţiei la incendii, iar faţada va fi restaurată şi vor fi protejate elementele decorative. De asemenea, uşă monumentală de la intrare va fi etanşeizată. Tot în exterior se va repara gardul, se vor reface instalaţiile de alimentare cu apă şi canalizare, dar şi trotuarele. Cu intrare din curtea şcolii, se va instala şi un lift pentru persoane cu dizabilităţi.

În interior se va suplimenta numărul de grupuri sanitare pentru elevi, se vor amenaja vestiare, duşuri, dar şi grupuri sanitare pentru zona sălilor de sport. Totodată, se vor revopsi elementele decorative din holul de acces, iar în sălile de clasă se vor înlocui pardoselile. Tot în spaţiile interioare se va reface tencuiala şi piesele vopsite din interior şi vor fi înlocuite uşile degradate. Proiectul mai prevede refacerea scenei din sala de spectacole.

Constructorul va trebui şi să refacă toate instalaţiile interioare de apă, a celor de încălzire şi a celor electrice (acestea urmând a fi reproiectate şi configurate astfel încât să răspundă noilor exigenţe), precum şi a celor de curenţi slabi (se vor păstra aparatele existente dar vor fi relocate traseele de cabluri astfel încât să fie îngropate sau cât mai puţin vizibile). În holurile liceului se vor instala sisteme de supravegere video.

Comentarii

Ultimă oră