Sari la conținut

Corul școlar al Colegiului Naţional „Andrei Şaguna” a lansat albumul „Vivat la musica”

corul-scolar-al-colegiului-national-andrei-saguna-a-lansat-albumul-vivat-la-musica

   Primul cor şcolar care a lansat un album la noi în țară este cel al Colegiului Naţional „Andrei Şaguna”. De patru ani, şaguniştii sunt pe primul loc la Olimpiada Naţională Corală!

„Vivat la musica”. Aşa se intitulează primul album muzical înregistrat de tinerele din Corul Colegiului Naţional „Andrei Şaguna”. Este primul album muzical scos de un cor şcolar la noi în România. Acest meritoriu cor de eleve din clasele IX-XII este coordonat de prof. Andrada Mureşan, vocea feminină a Cvintetului Anatoly.


    Albumul muzical, a explicat coordonatoare corului, prof. Andrada Mureşan, conţine 18 piese din repertoriul patriotic, muzică religioasă, muzică preclasică şi piese contemporane. „Munca la acest CD a început în septembrie 2019”, a anunţat aceasta.


  Corul Colegiului s-a făcut remarcat, de-a lungul anilor şi prin premiile obţinute la diverse concursuri. „De exemplu, de patru ani consecutivi stă pe primul loc la Olimpiada Naţională Corală”, a mai spus Andrada Mureşan.


   Albumul a fost lansat, în 29 noiembrie 2019, în ajunul Sfântului Andrei, când „Şaguna” şi-a aniversat patronul spiritual. Ca în fiecare an, în cadrul acestei festivități ce a devenit tradițională, au fost evidenţiaţi numeroşii elevi care au obţinut premii la olimpiade naţionale şi internaţionale sau alte competiţii, au fost lansate revista şcolii şi Anuarul.


  Despre performanțele impresionante ale corului de la Șaguna puteți afla accesând https://www.saguna.ro/beta/corul  .

Laborator nou de biologie


   Tot în 29 noiembrie 2019, a fost inaugurat oficial şi laboratorul de biologie – BIOAs al Colegiului. Este vorba despre un proiect iniţiat de părinţi, cu ajutorul sponsorilor şi al Primăriei municipiului Braşov (care a amenajat doar spatiul).


   Vicepreşedintele Asociaţiei de părinţi a Colegiului Naţional „Andrei Şaguna”, Ioana Manta, a declarat că „investiţia în laboratorul de biologie se ridică la aproximativ 60.000 de lei”. Cu aceşti bani au fost achiziţionate mobilier nou, echipamente speciale şi un microscop performant, dar şi un videoproiector.

  „Uniforma altfel”


     „Uniforma altfel” e un proiect frumos, cu vechime în Colegiul „Andrei Şaguna”. Astfel, în jurul zilei de1 Decembrie, uniforma altfel este constituită, de câţiva ani buni, de costumul popular românesc, purtat cu mândrie de mic şi mare.

Comentarii

Ultimă oră